Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τερματίζει την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη Covid-19

Παγκόσμια Ειδήσεις-

Η εξάπλωση του COVID-19 δεν είναι πλέον μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 τη νύχτα στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

«Για πάνω από ένα χρόνο, η πανδημία έχει φθίνουσα τάση με την ανοσία του πληθυσμού να αυξάνεται από εμβολιασμούς και λοιμώξεις, η θνησιμότητα να μειώνεται και η πίεση στα συστήματα υγείας να μειώνεται», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. .

Η έκτακτη ανάγκη της πανδημίας Covid-19 είδε κυριολεκτικά χρόνια κλεισίματος επιχειρήσεων, περιορισμούς, lockdown και κακουχίες για εκατομμύρια στην Ταϊλάνδη, ειδικά την τουριστική βιομηχανία από την οποία εξαρτάται η εγχώρια αγορά της TPN Media στην Πατάγια της Ταϊλάνδης για πάνω από το 90% του ΑΕΠ της.

Η Ταϊλάνδη τερμάτισε όλους τους περιορισμούς της για τον Covid-19 στα μέσα του 2022, αλλά ακόμα και τώρα, στο 2023, πολλοί Ταϊλανδοί συνεχίζουν να φορούν μάσκες προσώπου και ο Covid ήταν πιο πρόσφατα σημείο συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης τον Απρίλιο μετά το Songkran, που προσέλκυσε η Ταϊλανδική Πρωτοχρονιά εκατομμύρια για να γιορτάσουν με νερομαχίες, συναυλίες, πάρτι και φεστιβάλ.

Το Songkran είχε ακυρωθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια, εκτός από παραδοσιακές και θρησκευτικές δραστηριότητες, κοστίζοντας δισεκατομμύρια στην οικονομία της Ταϊλάνδης. Τα σύνορα έκλεισαν, μείον τις καραντίνες και τους περιορισμούς, για δύο χρόνια ουσιαστικά αποδεκατίζοντας την τουριστική βιομηχανία ψωμιού και βουτύρου της Ταϊλάνδης. Με τον Covid τελικά στον καθρέφτη, η οικονομία της Ταϊλάνδης συνεχίζει να ανακάμπτει.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.