Αεροδρόμια της Ταϊλάνδης που σχεδιάζουν να μετατραπούν σε ηλιακή ενέργεια

Εθνική -

Τα Αεροδρόμια της Ταϊλάνδης (AoT) σχεδιάζουν να στραφούν σε 100% χρήση ηλιακών πάνελ σε όλα τα αεροδρόμια μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος του AoT Kirati Kitmanawat.

Είπε ότι η εγκατάσταση ηλιακού πάνελ είχε ήδη ξεκινήσει στα πλάγια του διαδρόμου και των αποθηκευτικών χώρων αποθήκευσης νερού γύρω από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, αλλά δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει.

Το Suvarnabhumi έχει αρκετό χώρο για να εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες προκειμένου να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα κτίρια επιβατών. Τα άλλα πέντε αεροδρόμια του AoT θα στραφούν επίσης σε 100% χρήση ηλιακών πάνελ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, είπε.

«Ηλιακά πάνελ 5 μεγαβάτ έχουν ήδη εγκατασταθεί στην οροφή του αεροδρομίου Suvarnabhumi. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών είναι κάτι καλό γιατί βοηθά στην εξοικονόμηση κλιματισμού. Πολλά ξένα αεροδρόμια έχουν επίσης αρχίσει να το κάνουν αυτό γιατί είναι μια παγκόσμια τάση. Στο παρελθόν, πληρώσαμε 100 εκατομμύρια μπατ για δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με τους ηλιακούς συλλέκτες, αναμένουμε τώρα να πληρώσουμε μόνο το 70-80% αυτού του ποσού», είπε η Κρήτη.

Επιπλέον, το AoT θα αλλάξει όλα τα οχήματα στα αεροδρόμια σε ηλεκτρικά οχήματα επειδή περισσότερο από το 80% των επιβατών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία των αεροδρομίων παραπονέθηκαν για τα καυσαέρια του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του AoT.

Η Pattaya News σημειώνει ότι η AOT διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τις διεθνείς υπηρεσίες αεροδρομίου στην Ταϊλάνδη και έχει έξι διεθνή αεροδρόμια υπό την ευθύνη της, συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, το Διεθνές Αεροδρόμιο Don Mueang, το Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai, το Hat Yai International Airport, το Phuket International Airport και το Mae Fah Luang Chiang. Διεθνές Αεροδρόμιο Rai.

Μόλις χθες ένας αναγνώστης του TPN ρώτησε σχετικά με την ηλιακή ενέργεια στην Ταϊλάνδη στη σειρά σχολίων αναγνωστών μας εδώ.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/