Εξέχουσα ιατρική ομάδα της Ταϊλάνδης θέλει το κοινό να «ψηφίσει έξω» τους νόμιμους υποστηρικτές της μαριχουάνας στις επερχόμενες εκλογές

Εθνική -

Μια ομάδα 45 ιατρικού προσωπικού, ακαδημαϊκών και πολιτών κατέθεσε αναφορά κατά της νόμιμης πολιτικής για τη μαριχουάνα που υποστηρίζεται από το Κόμμα Ταϊλάνδης Bhumjai.

Η ομάδα προτρέπει τους ψηφοφόρους της Ταϊλάνδης να μην επιλέξουν το Bhumjai Thai στις επερχόμενες εκλογές για να προστατεύσουν τη νεολαία της Ταϊλάνδης από αυτό που αποκαλούν τις επιζήμιες επιπτώσεις της φιλελεύθερης πολιτικής για την κάνναβη, αναφέροντας ότι το φυτό χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για ψυχαγωγικούς σκοπούς έναντι του αρχικού επιδιωκόμενου ιατρικού σκοπού. χρησιμοποιείτε μόνο.

Οι αναφέροντες κατηγορούν αυτή την τάση στον υπηρεσιακό υπουργό Δημόσιας Υγείας, Anutin Charnvirakul, για τον αποχαρακτηρισμό της μαριχουάνας ως ναρκωτικού στις 8 Φεβρουαρίου 2022, προκαλώντας, σύμφωνα με ισχυρισμούς, πολλούς ανθρώπους να «εθιστούν» στο φυτό έκτοτε.

Επιπλέον, η απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό της μαριχουάνας ως ναρκωτικού χωρίς αναμονή για περίοδο 120 ημερών, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών (NCC), η οποία είχε σκοπό να επιτρέψει την εφαρμογή των νόμων για τον έλεγχο της μαριχουάνας που θα έπρεπε να εφαρμοστεί πρώτα. θεωρείται παραβίαση των διεθνών συμβάσεων για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την ομάδα.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναστολή της εισαγωγής μορφίνης στην Ταϊλάνδη, προειδοποίησε η ομάδα.

Οι αναφέροντες δήλωσαν επίσης ότι η δικαιολογία του Anutin για αλλαγή των νόμων για την κάνναβη για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας ήταν ανόητη, επειδή η τόνωση της οικονομίας ήταν καθήκον του Υπουργείου Βιομηχανίας ή του Υπουργείου Εμπορίου και όχι του Υπουργείου Υγείας.

Ο Anutin δεν έχει απαντήσει στην κίνηση μέχρι την ώρα του Τύπου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.