Ο καυτός καιρός και οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στην Ταϊλάνδη οδηγούν σε δημόσια κατακραυγή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post/ Apichart Jinakul

Εθνική -

Τα εστιατόρια και οι χώροι διασκέδασης στην Ταϊλάνδη παλεύουν με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ρεύματος και την απουσία υπαίθριων πελατών λόγω του τρέχοντος καυτού καιρού. Τα σούπερ εμπορικά κέντρα, ωστόσο, προσελκύουν περισσότερους πελάτες από άτομα που αναζητούν σκιά και δροσερό αέρα, σύμφωνα με τον Thanakorn Kuptachit, σύμβουλο του Thai Alcohol Business Association.

Ο Thanakorn αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης στις 22 Απριλίου ότι ο καταιγιστικός καιρός σε όλη την Ταϊλάνδη επηρεάζει αρνητικά τα μέρη διασκέδασης, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να φέρουν το βάρος των αυξανόμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των συσκευών τους, όπως ψυγεία και κλιματιστικά, που πρέπει να εργάζονται σκληρότερα και να λειτουργούν συνεχώς.

Η απουσία υπαίθριων πελατών λόγω της ζέστης επιβαρύνει επίσης τις επιχειρήσεις.

«Αν και οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά, επηρεάζονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει υποστήριξη από τους νυχτερινούς τουρίστες, αν και ο νόμιμος χρόνος κλεισίματος δεν έχει παραταθεί όπως είχε προταθεί προηγουμένως», δήλωσε ο Thanakorn.

Εν τω μεταξύ, η κ. Thaniwan Kulmongkol, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Ταϊλάνδης, δήλωσε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρέχουσα τιμή ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται σημαντικά, ειδικά στον τομέα των εστιατορίων.

Από την έρευνά της, διαπίστωσε ότι ο τελευταίος συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας μιας ανώνυμης μεγάλης αλυσίδας εστιατορίων αυξήθηκε στα 1.7-1.8 εκατομμύρια μπατ, σε σύγκριση με τον προηγούμενο λογαριασμό των 1.1-1.2 εκατομμυρίων μπατ, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 70%. Ωστόσο, οι φορείς εκμετάλλευσης εστιατορίων δεν είναι σε θέση να προσαρμόσουν αμέσως τις τιμές πώλησής τους, επομένως το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας απορροφάται στα έξοδα διαχείρισης.

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες επιχειρήσεις, τα super mall επωφελούνται από αυξημένους πελάτες από άτομα που αναζητούν ένα δροσερό καταφύγιο από τον καυτό ήλιο και που δεν έχουν ή δεν θέλουν να λειτουργούν κλιματισμό στο σπίτι.

Ο κ. Nattakit Tangpoonsinthana, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ του Central Department Store, δήλωσε ότι λόγω του καύσωνα, έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα των πελατών.

Το Central World έχει δει μια κατά προσέγγιση αύξηση 10-15% στις επισκέψεις πελατών σε σύγκριση με τις κανονικές ημέρες, με πάνω από 200,000 άτομα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων τόσο των Ταϊλανδών όσο και των διεθνών τουριστών, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου φεστιβάλ Songkran.

Είπε ότι οι Ταϊλανδοί και οι ξένοι επισκέπτες επιλέγουν να επισκέπτονται καταστήματα λιανικής εντός εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Σημειώθηκε σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα των πελατών από τις 11:00 π.μ., σε σύγκριση με το προηγούμενο μοτίβο επισκέψεων μεταξύ 11:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. Οι πελάτες περνούν επίσης περισσότερο χρόνο σε καταστήματα, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, με μέση διάρκεια επίσκεψης 3-4 ώρες, δήλωσε ο Nattakit.

Σε μια κίνηση να απαντήσει στη δημόσια κατακραυγή για τους αυξανόμενους λογαριασμούς ρεύματος, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha αποκάλυψε ότι θα περιμένει μια ειδική συνάντηση με τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας πριν εγκρίνει μια μείωση κατά 7 satang στο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για την Περίοδος Μαΐου έως Αυγούστου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.