Το Πουκέτ ξεκινά τη στείρωση για τον έλεγχο περισσότερων από 2,000 πιθήκων

Πουκέτ -

  Μια ομάδα ελέγχου πιθήκων από το Samut Sakhon άρχισε να στειρώνει πιθήκους στο Πουκέτ, το οποίο έχει πληθυσμό πάνω από 2,000.

Ο κ. Pongchart Chueahom, επικεφαλής του Κέντρου Φυσικής και Άγριας Ζωής Khao Phra Taeo στο Thalang είπε στο Phuket Express ότι η ομάδα άρχισε να εγκαθιστά κλουβιά για να πιάσει πιθήκους στο Soi King Kaew 9 στη Rassada, στο Mueang Phuket.

Το έργο στοχεύει στον έλεγχο των πιθήκων Macaque από τις 21 Απριλίουst έως Μάιο 16th, 2023. Το έργο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στο Baan Yamu στο Paklok, Thalang, αφού οι ντόπιοι παραπονέθηκαν ότι πολλοί πίθηκοι είχαν ενοχλήσει κατοικημένες περιοχές.

Το Πουκέτ συνέχισε το έργο και πρόσφατα υπήρχαν περισσότεροι από 2,000 πίθηκοι σε πολλές περιοχές του νησιού. Στο δημόσιο πάρκο Toh Sae Hill, στο δημόσιο πάρκο Rang Hill και στο Koh Sirey Monkeys Viewpoint, οι πίθηκοι έχουν επίσης ενοχλήσει τους τουρίστες. Εν τω μεταξύ, στο Soi King Kaew 9 στη Rassada, οι πίθηκοι Klong Ta Jeen, Baan Bang Rong και Baan Yamu έχουν αναστατώσει τις κατοικημένες περιοχές.

Ο έλεγχος του ποσοστού γεννήσεων των πιθήκων είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον, επειδή η φυσική τροφή δεν θα είναι αρκετή για αυτούς, κάτι που θα επηρεάσει τον φυσικό κύκλο, είπε ο Pongchart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.