Οι ΗΠΑ εύχονται στην Ταϊλάνδη ένα χαρούμενο Songkran

Δήλωση του Γραμματέα Antony J. Blinken

Ταϊλάνδη Πρωτοχρονιά - Songkran

Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εύχομαι στον λαό του Βασιλείου της Ταϊλάνδης μια ειρηνική και ευημερούσα νέα χρονιά με την ευκαιρία του Songkran στις 13 Απριλίου.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ταϊλάνδη γιορτάζουν 190 χρόνια διπλωματικών δεσμών, είμαι περήφανος που η συμμαχία και η εταιρική μας σχέση είναι ισχυρότερες από ποτέ. Μαζί, έχουμε βγει από την πανδημία COVID-19 και αδράξουμε κάθε ευκαιρία για να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε τους δεσμούς μας. Μόνο τον Μάρτιο, ο Πρωθυπουργός Prayuth Chan-o-cha καλωσόρισε περισσότερες από 100 αμερικανικές εταιρείες σε 20 τομείς που ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη ως μέρος της Trade Winds, της μεγαλύτερης ετήσιας εμπορικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών και σχεδόν 50 αμερικανικές γεωργικές εταιρείες εντάχθηκαν στο παγκόσμιο ζώο VIV Asia. εμπορική έκθεση ζωοτροφών για την προώθηση των οικονομικών μας δεσμών. Επιπλέον, οικοδομήσαμε πάνω από 60 χρόνια συνεργασίας για τη δημόσια υγεία, όταν ο Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ Δρ. Walensky επισκέφθηκε την Ταϊλάνδη για να συζητήσει πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για την πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών. Σφυρηλατήσαμε επίσης νέους εκπαιδευτικούς δεσμούς μεταξύ δεκάδων πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ και της Ταϊλάνδης και πραγματοποιήσαμε τη μεγαλύτερη άσκηση Cobra Gold εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Καθημερινά, η συνεργασία ΗΠΑ-Ταϊλανδίας προωθεί κοινούς στόχους για μια ελεύθερη και ανοιχτή, συνδεδεμένη, ευημερούσα, ασφαλή και ανθεκτική περιοχή.

Σε αυτό το νέο έτος για την Ταϊλάνδη, ανυπομονούμε να φέρουμε στη ζωή το όραμα του ανακοινωθέντος μας για το 2022 για τη Στρατηγική Συμμαχία και τη Συνεργασία μέσω της αναζωογόνησης των οικονομιών μας, της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών μας συνεργασιών, της εμβάθυνσης των δεσμών μας μεταξύ των ανθρώπων και της προώθησης των κοινών μας στόχων βιωσιμότητας , σύμφωνα με το μοντέλο Bio-Circular Green Economy της Ταϊλάνδης, κατά τη διάρκεια του έτους υποδοχής APEC 2023 των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ευχόμαστε στον λαό του Βασιλείου της Ταϊλάνδης ένα χαρούμενο νέο έτος.

https://th.usembassy.gov/thailand-new-year-songkran-2023/

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.