Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Songkran Incoming, υποθέσεις δολοφονιών στη Μπανγκόκ και το Κράμπι και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, έως Κυριακή 9 Απριλίου 2023. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Μια φοιτήτρια κολεγίου κινεζικής υπηκοότητας βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα σάκο, αφού την απήγαγαν τρεις Κινέζοι απαγωγείς. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης πίστευε ότι οι ύποπτοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ταϊλάνδη με πτήση προς το Τσενγκντού της Κίνας.

Τρεις Κινέζοι ύποπτοι για απαγωγή και δολοφονία ενός Κινέζου φοιτητή συνελήφθησαν στην Κίνα. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακρίνει πιθανή γυναίκα συνεργό της Ταϊλάνδης.

2. Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt είχε στόχο να μειώσει στο μισό τους θανάτους που σχετίζονται με την κυκλοφορία στην περιοχή της Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια του Songkran από 13 το 2022 σε 6 άτομα το 2023.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη παραγγελία, καθώς τα σύνορα έχουν πλέον ανοίξει πλήρως, οι τουρίστες κατακλύζονται και με την ψυχαγωγική πλευρά του Songkran της Μπανγκόκ, όπως οι νερομαχίες, επιτρέπεται για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

3. Ένας 57χρονος Αυστραλός προϊστάμενος θέρετρου σκοτώθηκε από τον σύζυγο μιας από τις υπαλλήλους του, ο οποίος προφανώς ήταν στενοχωρημένος για την αμοιβή της σε ένα θέρετρο στο Κράμπι.

Ένας Αυστραλός προϊστάμενος θέρετρου σκοτώθηκε στα 57α γενέθλιά του από τον σύζυγο μιας υπαλλήλου του, ο οποίος προφανώς ήταν αναστατωμένος για την αμοιβή της σε ένα θέρετρο στο Κράμπι.

4. Μια εξόριστη κινεζική χριστιανική ομάδα εγκατέλειψε την Ταϊλάνδη και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφού κρατήθηκαν για παραμονή σε αυτό που έγινε διεθνές περιστατικό.

Η ομάδα επιβεβαιώθηκε ότι έφτασε με ασφάλεια στο Τέξας, σύμφωνα με ακτιβιστές και θρησκευτικές ομάδες.

5. Ένας επιβάτης από τη Βραζιλία συνελήφθη με 4.8 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν αξίας 14.4 εκατομμυρίων μπατ στο διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Συνέλαβαν έναν άνδρα αλλοδαπό επιβάτη από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης από αστυνομικούς, οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου Suvarnabhumi.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.