Ουκρανή συνελήφθη αφού ζωγράφισε με σπρέι διάσημη άποψη στο Πουκέτ

Wichit, Πουκέτ –

Μια Ουκρανή συνελήφθη αφού ζωγράφισε με σπρέι δηλώσεις κατά της Ρωσίας σε βράχους και παγκάκια σε διάσημο σημείο στο Wichit.

Οι κάτοικοι της περιοχής στο Wichit παραπονέθηκαν ότι πολλά μέρη στο δημοφιλές θέατρο Khao Khad ψεκάστηκαν με κόκκινη μπογιά με σπρέι, δηλώνοντας αντιρωσικές απόψεις.

Η αστυνομία του Wichit έλεγξε πλάνα CCTV κοντά και το πρωί της Παρασκευής (7 Απριλίουth) ένας 34χρονος Ουκρανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Γουίτσιτ. Το όνομά της δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Wichit, συνταγματάρχης Chatree Chookaew είπε στο Phuket Express ότι η Ουκρανή είπε ότι έμεινε στην Ταϊλάνδη για τρεις μήνες τώρα και σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ουκρανία στις 10 Απριλίου.th. Δεν είχε σκοπό να βλάψει την εικόνα του Πουκέτ, αλλά είπε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης ότι ήθελε απλώς να δείξει τις απόψεις της για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Έχει υποσχεθεί στην αστυνομία ότι δεν θα το ξανακάνει αν επισκεφτεί το Πουκέτ ή την Ταϊλάνδη στο μέλλον.

Ο συνταγματάρχης Chatree είπε στο Phuket Express ότι, ανεξάρτητα από τις συγγνώμες της γυναίκας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες βανδαλισμού. Ο Chatree πρόσθεσε ότι η κατηγορία είναι αυστηρά για βανδαλισμό και όχι για έκφραση πολιτικών απόψεων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πιο κατάλληλοι τρόποι για να εκφράσεις απόψεις και σκέψεις από το να αλλοιώσεις ένα γνωστό ορόσημο και άποψη.

Το Phuket Express σημείωσε ότι η αστυνομία του Wichit δεν ανέφερε εάν στάλθηκε στο Phuket Immigration για πιθανές κίτρινες ή κόκκινες κάρτες σύμφωνα με ένα νέο σύστημα ταξινόμησης για αλλοδαπούς που δεν συμπεριφέρονται σωστά στο Πουκέτ.

Η πράξη βανδαλισμού έχει προκαλέσει σημαντική και πολωτική συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους Ρώσους να επικρίνουν ευρέως την πράξη και πολλούς Ουκρανούς και Δυτικούς να την υποστηρίζουν. Οι Ταϊλανδοί, εν τω μεταξύ, εξέφρασαν ως επί το πλείστον οργή για την πράξη της παραμόρφωσης μιας διάσημης άποψης, ανεξάρτητα από το πλαίσιο της ομιλίας.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.