Νόρα δραματικός χορός αναγνωρισμένος διεθνώς από την UNESCO

ΦΩΤΟ: UNESCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η επίσημη σελίδα της UNESCO στο Facebook, με περισσότερους από 1.7 εκατομμύρια ακόλουθους από όλο τον κόσμο, εμφανίζει στο πανό της την εικόνα της Νόρα, ενός χορευτικού δράματος από τη νότια Ταϊλάνδη, με το μήνυμα «Είμαστε #LivingHeritage. "

Πολλοί Ταϊλανδοί και ξένοι που επισκέπτονται τη σελίδα έχουν θαυμάσει την εικόνα και έχουν συγχαρεί την Ταϊλάνδη που έχει τόσο όμορφες παραδόσεις.

Αυτό θα βοηθήσει τη Nora να γίνει πιο αναγνωρισμένη παγκοσμίως.

Το «Nora» είναι μια κοινοτική τελετουργική και καλλιτεχνική μορφή Χορευτικού Δράματος με βαθιά πολιτιστική και κοινωνική σημασία για τους νότιους Ταϊλανδούς, με το μοναδικό στυλ τραγουδιού και χορού, ειδικά με τις μακριές, κατσαρές μεταλλικές άκρες των νυχιών της.
Στην Ταϊλάνδη, ο δραματικός χορός Nora έχει διαφυλαχθεί επαινώντας τους ερμηνευτές και δασκάλους της Nora ως εθνικούς καλλιτέχνες της Nora, καθώς και προωθώντας τα στάδια παράστασης, πρακτικής και μεταφοράς γνώσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την επόμενη γενιά.
Μέχρι σήμερα, η Ταϊλάνδη έχει τρία στοιχεία εγγεγραμμένα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, συγκεκριμένα, Khon Masked Dance Drama (2018), Nuad Thai (2019) και Nora, Dance Drama (2021).

Μπορεί να είναι μια εικόνα 1 ατόμου και ένα κείμενο που λέει "NORA DRAMA DANCE ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO https://thailand.prd.go.th f PR Thai Government OPRD"

Όλες οι αντιδράσεις:

45

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.