Ο τουρισμός του Πουκέτ ανακάμπτει γρήγορα, αλλά χρειάζονται ακόμη 17,000 υπάλληλοι

Πουκέτ -

Ο τουρισμός του Πουκέτ έχει ανακάμψει γρήγορα, αλλά χρειάζονται ακόμα 17,000 υπάλληλοι καθώς έρχονται περισσότεροι ξένοι τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων Southern Chapter κ. Sueksit Suwandissakun είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Ο τουρισμός του Πουκέτ έχει ανακάμψει γρήγορα από τα μέσα του περασμένου έτους. Το ογδόντα οκτώ τοις εκατό των δωματίων του ξενοδοχείου έχουν πουληθεί από τον Ιανουάριο έως αυτόν τον μήνα, που είναι περίπου ο ίδιος αριθμός με πριν από την Covid-19».

«Οι Κινέζοι τουρίστες επιστρέφουν και μια νέα και αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά είναι οι Καζακστάν τουρίστες», σημείωσε ο κ. Σουεκσίτ.

«Το μεγαλύτερο τουριστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η υψηλή τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Υπήρχαν 450 πτήσεις πριν από την Covid -19 προς το Πουκέτ καθημερινά και τώρα υπάρχουν περίπου 250 πτήσεις, που είναι περίπου 50 τοις εκατό ανάκαμψη». Εξήγησε ο κ. Σουεκσίτ.

«Άλλα προβλήματα είναι η υψηλή τιμή του ρεύματος και η έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο. Χρειαζόμαστε περίπου 17,000 περισσότερους υπαλλήλους. Έχουμε συνεργαστεί με κολέγια και πανεπιστήμια στην Ταϊλάνδη για να μας στείλουν εκπαιδευόμενους», πρόσθεσε ο κ. Sueksit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.