Ρώσοι τουρίστες αιχμή του δόρατος ξένες αφίξεις στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Το Πουκέτ βλέπει περισσότερες δραστηριότητες από τους τουρίστες, καθώς ο τουρισμός βρίσκεται τώρα στο 50% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης στο Πουκέτ.

Η κα Nantasiri Ronsiri την Πέμπτη είπε ότι ο αριθμός των επισκεπτών στο Πουκέτ από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 ανήλθε συνολικά σε 9.26 εκατομμύρια, με το 53.6% να είναι εγχώριοι τουρίστες και το 46.4% να είναι διεθνείς τουρίστες, αντλώντας στο Πουκέτ 233.38 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

«Πριν από την πανδημία, το Πουκέτ είχε έσοδα από τον τουρισμό 400 δισεκατομμύρια μπατ», είπε ο Ναντασίρι, «Και τώρα βρισκόμαστε στα 200 δισεκατομμύρια μπατ, οπότε αυτό σημαίνει ανάκαμψη 50%.

Συνέχισε ότι οι ξένοι τουρίστες απέδωσαν το 70% των συνολικών εσόδων ενώ οι Ταϊλανδοί τουρίστες αντιστοιχούσαν στο 20%.

Εν τω μεταξύ, οι 10 κορυφαίες χώρες όσον αφορά τον αριθμό των αφίξεων στο Πουκέτ τον περασμένο χρόνο ήταν:

  1. Russia
  2. India
  3. Australia
  4. Αγγλία
  5. Singapore
  6. Germany
  7. Malaysia
  8. Καζακστάν
  9. Νότια Κορέα
  10. Αμερική

Ο Nantasiri σημείωσε ότι είναι εκπληκτικό να βλέπεις το Καζακστάν και την Αμερική στη λίστα, προσθέτοντας ότι μια μεγάλη ομάδα Καζακστάν τουριστών επιλέγουν γενικά να προσγειωθούν και να μείνουν στο Πουκέτ για λίγες μέρες πριν κάνουν ένα ταξίδι σε άλλους προορισμούς, όπως η Μπανγκόκ ή το νησί Σαμούι.

Όσο για τους Ταϊλανδούς τουρίστες, πολλοί επέλεξαν να επισκεφθούν το Πουκέτ κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους ξένους τουρίστες.

Στα μέσα Ιανουαρίου 2023, ο Nantasiri είπε ότι το Πουκέτ καλωσόρισε τρεις αγώνες από την Κίνα, οι οποίοι μετέφεραν κυρίως επιχειρηματίες. Ωστόσο, μεγάλα κινεζικά τουριστικά γκρουπ πρόκειται να φτάσουν στο Πουκέτ μόλις λάβουν βίζα.

Η ίδια δήλωσε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι περίπου στο 80%, με ορισμένες θέσεις να αγγίζουν το 90-95%. Ωστόσο, ορισμένα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη πλήρως, επειδή ορισμένα ξενοδοχεία δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους.

«Ο στόχος μας για το 2023 είναι να προσελκύσουμε τουλάχιστον 12 εκατομμύρια διεθνείς και εγχώριους τουρίστες στο Πουκέτ, ενώ ο συνολικός στόχος για την Ταϊλάνδη είναι να υποδεχθεί 23 εκατομμύρια επισκέπτες». κατέληξε η Ναντασίρη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.