Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Κινέζοι άφιξη, απάτες με άδεια οδήγησης και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, έως Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul δήλωσε μόλις πριν από λίγο, 9 Ιανουαρίου 2023, σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ για να καλωσορίσει Κινέζους τουρίστες στην Ταϊλάνδη ότι θα ακυρωθεί ένας αμφιλεγόμενος κανόνας για την απαίτηση απόδειξης τεκμηρίωσης του εμβολιασμού Covid για να πετάξουν στην Ταϊλάνδη. .
  2. 269 ​​Κινέζοι τουρίστες από το Xiamen της Κίνας προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Ταϊλάνδης σήμερα, 9 Ιανουαρίου.

Η πρώτη ομάδα Κινέζων επισκεπτών έφτασε στο αεροδρόμιο στις 12:50 μ.μ. και τους υποδέχτηκαν θερμά τρεις εξέχοντες χαμογελαστοί υπουργοί της Ταϊλάνδης: ο Anutin Charnvirakul, Υπουργός Δημόσιας Υγείας, Saksayam Chidchob, Υπουργός Μεταφορών και Pipat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού. .

3. Το σύστημα έκπτωσης πόντων κυκλοφορίας τέθηκε επίσημα σε ισχύ στην Ταϊλάνδη, στις 9 Ιανουαρίου 2023 και θα αλλάξει οριστικά τις νομικές συνέπειες των περιβόητων τροχαίων παραβάσεων της Ταϊλάνδης.

Πόντοι κυκλοφορίας από πεντακόσιους σαράντα οδηγούς της Ταϊλάνδης αφαιρέθηκαν την πρώτη ημέρα ενός νέου συστήματος κυκλοφορίας.

4. Η είσπραξη τελών «εισόδου γης» των 300 μπατ αναμένεται να τεθεί επίσημα σε ισχύ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Αυτό το τέλος εισόδου γης θα προταθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον επόμενο μήνα, καθώς σχεδιάζουμε να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίουst του τρέχοντος έτους.

5. Το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ έχει προειδοποιήσει για αυτό που αποκαλούν διαδικτυακή και παράνομη απάτη με άδεια οδήγησης.

Η απάτη της υπηρεσίας άδειας οδήγησης έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πρώην πρώην χωρών του Πουκέτ και σε παρόμοιες ομάδες στην Πατάγια την περασμένη εβδομάδα.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.