Χρέωση εισόδου 300 μπατ για τους τουρίστες της Ταϊλάνδης που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο

Ταϊλάνδη-

Η είσπραξη τελών «εισόδου γης» των 300 μπατ αναμένεται να τεθεί επίσημα σε ισχύ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να εισπράξει ένα «τέλος εισόδου στην ξηρά» 300 μπατ για όλους τους ξένους τουρίστες στο πλαίσιο της ιδέας ενίσχυσης του τουρισμού «Amazing Thailand New Chapter», ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις 12 Ιανουαρίου.th 2022.

Η Επιτροπή Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής, υπό το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, ενέκρινε πρόταση για είσπραξη τέλους περίπου 10 USD, ή περίπου 300 μπατ, σε ξένους τουρίστες που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη ως μέρος του ταμείου τουριστικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης τουριστικών ατυχημάτων και κεφάλαια για τους πληγέντες εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες σε περίπτωση οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι το «τέλος εισόδου γης» των 300 μπατ για όλους τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα θα εφαρμοστεί τελικά, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλιση των τουριστών και ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για όσους ταξιδεύουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να αναβάλει την είσπραξη του τέλους «εισόδου στην ξηρά» ύψους 300 μπατ μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σχεδιάζει να προτείνει την ακύρωση της εγγραφής «Thailand Pass».

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Piphat Ratchakitprakarn αποκάλυψε χθες (11 Ιανουαρίου)th) ότι «Τα επόμενα πέντε χρόνια θα επισκέπτονται την Ταϊλάνδη 80 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες. Ο αριθμός είναι διπλάσιος από ό,τι πριν από τρία χρόνια πριν από την πανδημία Covid-19».

«Στις 24 Ιανουαρίουth Θα συζητήσουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια πρόταση για τέλος εισόδου στην ξηρά 300 μπατ. Το τέλος δεν θα εισπραχθεί από αλλοδαπούς με συνοριακές κάρτες και άδειες εργασίας. Εξετάζουμε επίσης το ενδεχόμενο να μην εισπράξουμε το τέλος από ξένους τουρίστες που βρίσκονται σε φέρι ή κρουαζιέρα μονοήμερη εκδρομή στην Ταϊλάνδη», εξήγησε ο κ. Πιφάτ.

«Αυτό το τέλος εισόδου γης θα προταθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον επόμενο μήνα, καθώς σχεδιάζουμε να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίουst του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο κ. Piphat.

Η πρόταση ήταν εξαιρετικά αντιδημοφιλής με τους τουρίστες που δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το TPN. Το Υπουργείο Τουρισμού πίεσε για την πρόταση για πάνω από ένα χρόνο, δηλώνοντας ότι όλα τα κονδύλια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν με διαφάνεια και προς όφελος των τουριστών τόσο με ασφάλιση για κάλυψη ατυχημάτων όσο και για βελτίωση σημαντικών τουριστικών αξιοθέατων.

Οι επικριτές της πρότασης, ωστόσο, εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν η ασφάλιση θα προσφερόταν σωστά και για τη διαφάνεια των κεφαλαίων που ελήφθησαν. Η πρόταση απορρίπτεται συνεχώς μετά από συνεχή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν η λάθος στιγμή να εφαρμοστεί τέλος εισόδου στον τουρισμό. Πολλοί εκπατρισμένοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία, δηλώνοντας ότι δεν είναι τουρίστες και ότι πρέπει να εξαιρεθούν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.