Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προσχωρεί στο Νέο Πολιτικό Κόμμα

ΦΩΤΟ: Thaipost

Εθνική -

Ο νυν Πρωθυπουργός Στρατηγός Prayut Chan-o-cha εγγράφηκε επίσημα ως μέλος του Κόμματος Ruam Thai Saang Chart (United Thai Nation) τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

Η πρώτη του εκδήλωση φιλοξενήθηκε μεγαλοπρεπώς στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit της Μπανγκόκ και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 10,000 παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Ruam Thai Saang Chart, Pirapan Salirathavibhaga.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το παλιό του κόμμα του πολιτικού συνασπισμού, Palang Pracharath, μετά από εβδομάδες φημών που αναφέρθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατηγός Prayut, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας, είπε στους υποστηρικτές του ότι ήθελε να παραμείνει πρωθυπουργός όχι επειδή λαχταρούσε την εξουσία ή τα προσωπικά οφέλη, αλλά επειδή σεβόταν το δημοκρατικό σύστημα της Ταϊλάνδης και η χώρα πρέπει να προχωρήσει.

Ωστόσο, ακόμη και αν εκλεγεί πρωθυπουργός στην επόμενη ψηφοφορία, ο στρατηγός Prayut θα μπορεί να παραμείνει στο αξίωμα μόνο για δύο χρόνια αντί για τέσσερα, λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που λέει ότι η θητεία του θα πρέπει να λήξει το 2025.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.