Η Ταϊλάνδη δοκιμάζει νέο σύστημα αφαίρεσης βαθμών άδειας οδήγησης

Εθνική -

Το σύστημα έκπτωσης πόντων κυκλοφορίας τέθηκε επίσημα σε ισχύ στην Ταϊλάνδη σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2023 και θα αλλάξει οριστικά τις νομικές συνέπειες των περιβόητων τροχαίων παραβάσεων της Ταϊλάνδης.

Από σήμερα και μετά, κάθε οδηγός που παραβιάζει τους νόμους οδικής κυκλοφορίας θα αντιμετωπίζει νομικές συνέπειες όπως πρόστιμο ή φυλάκιση καθώς και αφαιρέσεις του βαθμού από το μητρώο οδήγησης. Βάσει αυτού του νέου νόμου, εάν οι βαθμοί ενός οδηγού πέσουν στο μηδέν, η άδεια κυκλοφορίας του θα ανασταλεί για έως και 90 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Επίτροπο Damrongsak Kittiprapas, αυτό το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την ασφαλή οδήγηση και να μειώσει το υψηλό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα, τα οποία σκοτώνουν περισσότερες από 22,000 ζωές κάθε χρόνο, βάζοντας την Ταϊλάνδη στην ένατη θέση παγκοσμίως για τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων.

Πώς λειτουργεί αυτό το νέο σύστημα είναι ότι οι οδηγοί θα λάβουν 12 βαθμούς για να ξεκινήσουν. Αυτοί οι πόντοι θα μειώνονται κάθε φορά που οι οδηγοί συλλαμβάνονται να παραβιάζουν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας: ένας βαθμός για μικροπαραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, παράλειψη στάσης σε διάβαση ζέβρας ή συνομιλία στο τηλέφωνο ενώ οδηγείτε και τέσσερις βαθμούς για σοβαρές παραβάσεις, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι οδηγοί θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να εξαργυρωθούν εάν οι πόντοι τους πέσουν πολύ χαμηλά, καθώς κινδυνεύει να λάβουν αναστολή 90 ημερών εάν εγγραφούν και παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την ασφαλή οδήγηση. Για οδηγούς με μικρές αφαιρέσεις πόντων, οι πόντοι τους θα πιστωθούν αυτόματα μετά από ένα χρόνο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί θα εξαιρεθούν από τις παλιές ποινές, όπως πρόστιμο ή φυλάκιση, εάν τους αφαιρεθούν οι βαθμοί, δήλωσε ο γενικός επίτροπος της αστυνομίας Damrongsak. Οι οδηγοί που παραβιάζουν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας θα αντιμετωπίσουν επίσης παλιές κυρώσεις, καθώς και τον κίνδυνο αναστολής της άδειας οδήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τη βαθμολογία οδήγησής τους εδώ https://ptm.police.go.th/eTicket.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestFlipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.