Σπάζοντας: Το Υπουργείο Μεταφορών και Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης ανακοινώνει νέες απαιτήσεις εισόδου στις αεροπορικές εταιρείες σε ισχύ από τις 9 Ιανουαρίου

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Η Ταϊλάνδη δημοσίευσε νέες απαιτήσεις εισόδου αυτό το Σαββατοκύριακο για τις αεροπορικές εταιρείες, όπως είχε αρχικά προταθεί από τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πρώτα, ενημερωθείτε για την πρόταση εδώ.

Αρχικά πιστευόταν ότι το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης θα συζητούσε τις προτάσεις την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι οι νέες απαιτήσεις εισόδου έχουν περάσει απευθείας από το Υπουργείο Μεταφορών και την CAAT, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης για να σταλούν στις αεροπορικές εταιρείες, για να τεθούν σε ισχύ όσο το δυνατόν συντομότερα. Πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες φέρεται να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη νέα παραγγελία. Το TPN απευθύνεται επίσης στην Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η CAAT εξέδωσε τις δηλώσεις σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν στην Ταϊλάνδη και ο υπουργός Μεταφορών, Saksayam Chidchob, επιβεβαίωσε την εντολή. Το TPN media σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές, πολλές ερωτήσεις αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία ή στην πρεσβεία σας σύμφωνα με το Saksayam. Δεν είναι απολύτως σαφές από την ώρα του Τύπου ποιες διαδικασίες θα εφαρμόζονταν για τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα ούτε αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Εδώ είναι, από την ώρα του Τύπου, οι νέοι κανονισμοί, έχοντας κατά νου ότι αυτή είναι μια εξελισσόμενη ιστορία. Η παραγγελία ισχύει από τις 9 Ιανουαρίου 2023 στις 1:00 π.μ. έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 στις 4:59 μ.μ. Έχετε υπόψη ότι οι αρχές της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν επίσης να παρατείνουν την παραγγελία κατά την κρίση τους ή ακόμα και να το αναστείλει νωρίς.

1. Όλοι οι επιβάτες ηλικίας άνω των 18 ετών πρέπει να αποδείξουν στον αερομεταφορέα τους τουλάχιστον δύο εμβόλια Covid-19, η λίστα που δημοσιεύεται από την CAAT παρακάτω. Ενημέρωση: Η CAAT αφαίρεσε και διέγραψε αυτήν τη λίστα αργά το απόγευμα, 7 Ιανουαρίου, οπότε ενδέχεται να αναθεωρηθεί ή να αλλάξει. Θα μπορούσαν επίσης να φέρουν μια επιστολή από γιατρό που να πιστοποιεί ότι έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 από τις τελευταίες επτά ημέρες έως όχι περισσότερο από 6 μήνες (180 ημέρες) ή να έχουν ιατρικό πιστοποιητικό από γιατρό που να δηλώνει ότι δεν μπορούν να κάνουν εμβόλιο. Όσοι είναι κάτω των 18 δεν αναφέρθηκαν και φαίνεται να εξαιρούνται. Τα εμβόλια πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον δεκατέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρηση, αλλά δεν υπάρχει όριο λήξης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και όσοι εμβολιάστηκαν πριν από δύο χρόνια θα μπορούσαν να ταξιδέψουν.

2. Εάν η χώρα στην οποία επιστρέφετε μετά το ταξίδι στην Ταϊλάνδη απαιτεί τεστ Covid-19, όπως η Ινδία ή η Κίνα, πρέπει να έχετε ιατρική ασφάλιση που να καλύπτει τον Covid για τη διάρκεια της διαμονής σας. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένα ποσά σε δολάρια. Τα πληρώματα πτήσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ασφάλιση της εταιρείας τους ως απόδειξη. Οι εκπατρισμένοι με κοινωνική ασφάλιση της Ταϊλάνδης εξαιρούνται.

3. Οι πολίτες της Ταϊλάνδης με ταϊλανδικό διαβατήριο εξαιρούνται από όλες τις απαιτήσεις εμβολιασμού και ασφάλισης.

4. Εξαιρούνται οι επιβάτες που διέρχονται μόνο.

5. Είναι ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας να ελέγξει αυτές τις απαιτήσεις κατά το check-in. Είναι άγνωστο αν θα είναι τυχαίος έλεγχος ή αν όλοι θα πρέπει να επιδείξουν την απόδειξη τεκμηρίωσης.

6. Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ζητούν από τους επιβάτες της Ταϊλάνδης να καλύπτονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, εκτός από την ώρα του γεύματος ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

7. Εάν ένας επιβάτης εμφανίσει σημάδια ότι έχει Covid, του ζητείται να κάνει τεστ Covid με δικά του έξοδα κατά την άφιξή του στην Ταϊλάνδη.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή όσο συνεχίζουν να έρχονται πληροφορίες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.