Ταϊλανδός ειδικός υγείας λέει ότι ο Covid από τη Δύση είναι πιο επικίνδυνος από ό, τι από την Κίνα

Εθνική -

Ένας σημαντικός Ταϊλανδός ιολόγος είπε ότι τα νέα στελέχη Covid-19 από τουρίστες που ταξιδεύουν από τη Δύση είναι πιο ανησυχητικά από τα παλαιότερα στελέχη από τουρίστες που ταξιδεύουν από την Κίνα.

Ο Δρ Yong Poovorawan βγήκε σήμερα, 6 Ιανουαρίου, για να κατευνάσει τις ανησυχίες των Ταϊλανδών σχετικά με την αύξηση των μολύνσεων από τον Covid-19 υπό το φως της επερχόμενης χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα από τις 8 Ιανουαρίου και μετά.

Ο Δρ Yong, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας στην Κλινική Ιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Chulalongkorn, ανάρτησε στον τοίχο του στο Facebook ότι, «Η συνεχιζόμενη επιδημία στην Κίνα προκαλείται κυρίως από την υποπαραλλαγή Omicron του Covid-19, γνωστή ως BA.5, το οποίο έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ταϊλάνδη».

Συνέχισε λέγοντας ότι, «θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για τα στελέχη που δεν έχουν εξαπλωθεί στην Ταϊλάνδη, ειδικά η παραλλαγή BQ από τις δυτικές χώρες που είναι πιο ανησυχητική». Ο γιατρός σχολίασε επίσης σε ορισμένους τουρίστες ότι, «Δεν ελέγχουμε και δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να φορούν μάσκες προσώπου».

Τα κρούσματα Covid-19 στην Ταϊλάνδη μειώνονται στην Ταϊλάνδη λόγω της εποχικής μετάβασης, σύμφωνα με τον Δρ Γιονγκ. Το 70% των ανθρώπων της Ταϊλάνδης (περίπου 50 εκατομμύρια) έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και το 90% έχει ήδη αντισώματα από εμβολιασμό ή μόλυνση.

Είπε, «Η μετάλλαξη του ιού μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο… Είναι άσκοπο να εμποδίζουμε τους τουρίστες από μια συγκεκριμένη χώρα να εισέλθουν στο βασίλειο».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.