Η Ταϊλάνδη προτείνει περισσότερες ταξιδιωτικές απαιτήσεις για τον Covid, όπως απόδειξη εμβολιασμού, αλλά χρειάζεται τελική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Με επικεφαλής τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Anutin Charnvirakul, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες συμφώνησαν κατ' αρχήν σήμερα το απόγευμα, 5 Ιανουαρίου 2023, σε πιο αυστηρές απαιτήσεις Covid για τους επισκέπτες στην Ταϊλάνδη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι συμφωνίες εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά προτάσεις και χρειάζονται έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης πριν γίνουν πολιτικές. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση βεβαιότητα. Αυτό μπορεί να γίνει τις επόμενες μέρες, καθώς το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης συνεδριάζει γενικά κάθε Τρίτη.

Οι νέες προτάσεις είναι ως απάντηση στο άνοιγμα των συνόρων της Κίνας για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες από ορισμένους ιατρικούς τομείς της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid στην Κίνα, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τα κρούσματα σε άλλες χώρες.

Ο Anutin, ωστόσο, λέει συνεχώς ότι η Ταϊλάνδη δεν πρέπει να ξεχωρίζει την Κίνα μεμονωμένα για περαιτέρω περιορισμούς και μέτρα για τον Covid, καθώς πιστεύει ότι αυτό θα συνιστούσε διακρίσεις. Ως εκ τούτου, τα μέτρα που συζητήθηκαν από πολλούς φορείς σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων υγείας, των βιομηχανιών μεταφορών και τουρισμού, των ασφαλιστικών γραφείων και άλλων, συναντήθηκαν για να συζητήσουν οδηγίες για όλους τους διεθνείς τουρίστες, όχι μόνο για τους Κινέζους.

Οι προτάσεις που έγιναν σήμερα ήταν ότι όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες πρέπει να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον δύο εμβολιασμούς Covid-19 και ότι οι ταξιδιώτες των οποίων οι χώρες καταγωγής απαιτούν τεστ Covid για να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν ασφάλιση που να καλύπτει τον Covid.

Η Κίνα θα απαιτήσει ένα τεστ RT-PCR Covid για να επιστρέψει, επομένως αυτή η τελευταία πρόταση θα επηρεάσει τους Κινέζους ταξιδιώτες. Θα επηρεάσει επίσης τους Ινδούς τουρίστες των οποίων η κυβέρνηση άρχισε πρόσφατα να απαιτεί τεστ Covid για να επιστρέψουν, α Η κίνηση που είπαν οι ηγέτες του τουρισμού οδήγησε σε πολλές ακυρώσεις ταξιδιών και αναβολές από Ινδούς τουρίστες.

Το TPN media σημειώνει ότι τα παραπάνω μέτρα εξακολουθούν να αποτελούν προτάσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία ή συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απόδειξης των απαιτήσεων ή τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόδειξη ασφάλισης ή εμβολιασμού που απαιτούνται. Δεν είναι σαφές εάν τα μέτρα εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εάν θα παρέχεται εναλλακτικός τρόπος εισόδου για τους μη εμβολιασμένους τουρίστες.

Μια πιθανή λύση για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη που φέρεται να συζητήθηκε από ταϊλανδούς ιατρικούς αξιωματούχους ήταν η δυνατότητα των ταξιδιωτών να αγοράσουν ένα εμβόλιο ή ένα αναμνηστικό κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη, αλλά είναι άγνωστο εάν αυτή θα ήταν και η τελική πολιτική. Η Ταϊλάνδη ενθαρρύνει, αλλά δεν επιβάλλει, όλο το προσωπικό της τουριστικής βιομηχανίας να κάνει τουλάχιστον τέσσερις εμβολιασμούς κατά του Covid πριν αρχίσουν να επιστρέφουν σοβαρά οι Κινέζοι τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, ο Tanes Petsuwan, αναπληρωτής κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης του Bloomberg ότι δεν θα απαιτηθεί απόδειξη εμβολιασμού αυτή τη στιγμή, γεγονός που προκαλεί σύγχυση από πολλούς πιθανούς ταξιδιώτες. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από το TPN, τα μέτρα που συζητήθηκαν είναι μόνο προτάσεις και κανένα δεν έχει αποσαφηνιστεί ή δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες γύρω από αυτά.

Αυτή η ιστορία θα παρακολουθείται στενά από τους δημοσιογράφους μας την επόμενη εβδομάδα καθώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.