Ο ιδιωτικός τομέας στο Πουκέτ παλεύει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού εν μέσω πρόβλεψης ενός εκατομμυρίου κινεζικών αφίξεων

Πουκέτ -

Ο πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Νότου Ξενοδόχων δήλωσε την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, ότι το Πουκέτ παλεύει με σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού εν μέσω της αναμενόμενης άφιξης ενός εκατομμυρίου Κινέζων τουριστών.

Ο κ. Suksit Suwanditkul περίμενε ότι η Ταϊλάνδη θα δει εισροή Κινέζων τουριστών το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και όχι το πρώτο τρίμηνο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19 στην Κίνα.

Προέβλεψε ότι το Πουκέτ θα δει περίπου ένα εκατομμύριο κινεζικές αφίξεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, ένα καλό σημάδι για τον τουρισμό, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος αριθμός σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την Covid το 2019 με τρία εκατομμύρια κινέζικες αφίξεις.

Ωστόσο, ο κ. Suksit αποκάλυψε ότι οι επιχειρηματίες στο Πουκέτ αντιμετωπίζουν μια πιεστική, συνεχή έλλειψη εργατικού δυναμικού, η οποία έχει πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην πρόσφατη πρόσληψη καθημερινών εργαζομένων κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία είδε τον μισθό να εκτοξεύεται στα 700-1,200 μπατ την ημέρα λόγω του έντονου ανταγωνισμού για εργάτες.

«Η έλλειψη είναι σοβαρή στις επιχειρήσεις μασάζ και σπα γιατί είναι μια εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί εργάτες με άδειες που έχουν υποβληθεί σε προγράμματα κατάρτισης και έχουν ελάχιστη εργασιακή εμπειρία 150 ωρών», είπε ο Σούξιτ.

«Παρόλο που υπάρχουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες και οι επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά, τα έσοδα από αίθουσες μασάζ και σπα έχουν αυξηθεί μόνο κατά 30% λόγω της έλλειψης προσωπικού για την παροχή υπηρεσιών», συνέχισε.

Εν τω μεταξύ, ο τουρισμός στο Πουκέτ έχει βελτιωθεί σημαντικά με βάση το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων που ανέβηκε στο 56% τον Οκτώβριο και στο 66% τον Νοέμβριο του 2022. Ο κ. Sukit προέβλεψε ότι το ποσοστό πληρότητας θα κορυφωθεί στο 60-70% τον Ιανουάριο του 2023 και στη συνέχεια θα μειωθεί στο 50% τον Φεβρουάριο καθώς είναι το τέλος της υψηλής περιόδου. Η αγορά από τον Απρίλιο και μετά αναμένεται να μείνει μόνο με Ινδούς, Αυστραλούς και Ανατολικοευρωπαίους τουρίστες αφού οι Ευρωπαίοι τουρίστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Μια εξαίρεση θα είναι η εβδομάδα Songkran στα μέσα Απριλίου, η οποία αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη Songkran με νερομαχίες και εκδηλώσεις σε τέσσερα χρόνια. Οι αναλυτές της τουριστικής βιομηχανίας προβλέπουν ότι αυτή την εβδομάδα θα είναι σχεδόν εκατό τοις εκατό πληρότητα ειδικά στην Πατόνγκ.

Όσον αφορά τους εισερχόμενους Κινέζους τουρίστες, ο Sukit προέτρεψε την κυβέρνηση να τους ζητήσει να αγοράσουν ασφάλιση Covid-19 πριν εισέλθουν στην Ταϊλάνδη, ώστε να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας της χώρας όταν μολυνθούν.

Επιπλέον, εάν οι τουρίστες ταξιδεύουν από περιοχή με υψηλό αριθμό μολύνσεων από Covid-19, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους ζητήσει είτε να υποβληθούν σε τεστ RT-PCR εντός 48 ωρών είτε σε εξέταση αντιγόνου πριν από την επιβίβαση, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια, πρότεινε η Sukit. .
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.