Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δημιουργεί νέο τμήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Παλιά Πόλη του Πουκέτ

Εθνική -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ίδρυσε το «Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος» για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2065.

«Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν δράση σε διάφορες διαστάσεις για να αντιμετωπίσουν το μεταβαλλόμενο κλίμα και τα ζητήματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε ο Τρισούλε Τραϊσορανάκου, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το νέο Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος φροντίζει το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον υπουργό Varawut Silpa-archa. Η αποστολή της είναι να «επιτρέψει στην Ταϊλάνδη να επιτύχει τον στόχο της να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050 και να εξαλείψει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2065», σύμφωνα με την Trisulee.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη δήλωση του Πρωθυπουργού στρατηγού Prayut Chan-o-cha στη συνάντηση COP26 ότι η Ταϊλάνδη θα επιδιώξει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα και θα δεσμευτεί για την πλήρη εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η δομή του νέου τμήματος περιλαμβάνει το Γραφείο Γραμματέα, τη Διεύθυνση Στρατηγικής και Διεθνούς Συνεργασίας, τη Διεύθυνση Μείωσης Αερίων Θερμοκηπίου, τη Διεύθυνση Κλιματικής Προσαρμογής, τη Διεύθυνση Προώθησης της Κλιματικής Αλλαγής και Περιβαλλοντικής Συμμετοχής και το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής και Περιβαλλοντικής Έρευνας.

Η στελέχωση αποτελείται από 219 δημόσιους υπαλλήλους, 309 δημόσιους υπαλλήλους και 19 μόνιμους υπαλλήλους.

Βασικά, το τμήμα είναι υπεύθυνο για την πρόταση και την ανάπτυξη στρατηγικών, σχεδίων και προγραμμάτων για τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης των αερίων θερμοκηπίου στην Ταϊλάνδη, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση COP26.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestFlipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.