Οι αρχές της Ταϊλάνδης θα καταπολεμήσουν τα πάρτι κάνναβης και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς

Εθνική -

Η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, προειδοποίησε το Τμήμα Ταϊλανδικής Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής (DTAM).

Ο γενικός διευθυντής του DTAM Thongchai Lertwilairattanapong δήλωσε χθες, 20 Δεκεμβρίου, ότι τα πάρτι κάνναβης κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς δεν επιτρέπονται και ότι θα στείλει το προσωπικό τους για να επιθεωρήσει αμέσως τυχόν χώρους που αναφέρεται ότι διοργανώνουν τέτοια πάρτι. Ο Thongchai υπενθύμισε στο κοινό ότι η κάνναβη πρέπει να προορίζεται μόνο για ιατρική χρήση με τη βοήθεια γιατρού και όχι για πάρτι ή εκδηλώσεις.

Ο Thongchai είπε ότι οι πωλητές πρέπει να έχουν άδεια να πουλήσουν κάνναβη. Εάν δεν το κάνουν ή κάνουν πάρτι κάνναβης, σίγουρα θα ακολουθήσουν νομικές συνέπειες.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν οι αρχές θα επιθεωρήσουν ύποπτα πάρτι που μπορεί να σχετίζονται με την κάνναβη, ο Thongchai απάντησε ότι η αστυνομία θα είναι συνδεδεμένη με την παρακολούθηση άλλων δραστηριοτήτων της Πρωτοχρονιάς, όπως το ποτό που θα αυξήσει τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο, η αστυνομία θα εξακολουθήσει να επιθεωρεί τυχαία τα καταστήματα κάνναβης για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ελέγχου της κάνναβης. Οι αξιωματούχοι του DTAM θα ​​συνοδεύσουν επίσης την αστυνομία, είπε ο Thongchai.

Όσον αφορά τα άτομα που καπνίζουν κάνναβη στις κατοικίες τους και ενοχλούν άλλους, θα κατηγορηθούν για παραβίαση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για πρόκληση ενόχλησης σε άλλους, αλλά αυτό απαιτεί από ένα προσβεβλημένο άτομο να υποβάλει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.

Κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να υπάρξει έντονος έλεγχος στο ποτό αφού το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια εκστρατεία με το όνομα «Μην πίνετε και οδηγείτε, μην οδηγείτε και πίνετε».

Το υπουργείο είπε ότι περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα την περασμένη Πρωτοχρονιά είχαν πιει.

Πολ. Ο υποστράτηγος Weeraphat Sivapat, αναπληρωτής διοικητής του Γραφείου Στρατηγικής της Αστυνομίας της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι περισσότεροι από 40,000 αστυνομικοί θα σταθμεύσουν σε κεντρικούς δρόμους σε όλη τη χώρα για να διευκολύνουν την κυκλοφορία και να κάνουν αλκοτέστ σε υπόπτους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες θα τεκμηριωθούν και θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερες νομικές ενέργειες. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους, είπε ο βουλευτής.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.