Η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας στο Πουκέτ αντιμετωπίζει σημαντικό εμπόδιο ελλείψεων προσωπικού

Πουκέτ -

Οι επιχειρήσεις στο Πουκέτ ενθαρρύνονται να δέχονται περισσότερους εργαζομένους με μερική απασχόληση, προκειμένου να συμβάλουν στην άμβλυνση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Suchart Chomklin, το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού γίνεται πιο έντονο καθώς οι επιχειρήσεις ανακάμπτουν γρήγορα μετά από τρία χρόνια κλεισίματος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Τουλάχιστον 17,000 εργαζόμενοι απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης, με 8,772 υπαλλήλους να λέγεται ότι χρειάζονται επειγόντως σε 405 εγκαταστάσεις.

Το υπουργείο Εργασίας προέτρεψε τις επιχειρήσεις να προσφέρουν περισσότερες θέσεις μερικής απασχόλησης σε άτομα όπως φοιτητές ή ηλικιωμένους. Οι φοιτητές από γειτονικές επαρχίες ενθαρρύνονται επίσης να υποβάλουν αίτηση ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στο νησί. Εν τω μεταξύ, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους του Πουκέτ που εργάζονται αλλού να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να βρουν δουλειά.

Ο Σούτσαρτ είπε ότι το υπουργείο θα διοργανώσει έκθεση εργασίας στο κεντρικό Πουκέτ στις 27 Δεκεμβρίου για να προσλάβει περισσότερα άτομα για απασχόληση στο νησί. Για να διασφαλιστεί ότι οι αγγελίες απασχόλησης επιτυγχάνουν τους επιδιωκόμενους στόχους, το υπουργείο θα αρχίσει να μοιράζεται θέσεις εργασίας στο νησί μέσω της σελίδας Facebook της Επαρχιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης του Πουκέτ και της επίσημης ομάδας συνομιλίας Line του υπουργείου.

Ευκαιρίες εργασίας μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του DoE ή κατεβάζοντας την εφαρμογή «Thai Mee Ngan Thum».

ΠΗΓΗ: ΝΝΤ

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.