Φάλαινα διασώθηκε μετά από ξέβγαλμα σε παραλία στο Narathiwat

Narathiwat -

  Μια φάλαινα διασώθηκε αφού ξεβράστηκε σε μια παραλία στο Narathiwat.

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) είπε στο Phuket Express ότι ειδοποιήθηκαν για τη φάλαινα χθες (5 Δεκεμβρίουth) στην παραλία Naratat στην υποπεριοχή Kok Takean, στην περιοχή Mueang Narathiwat.

Κάτοικοι της περιοχής, σωστικά συνεργεία και αστυνομία βοήθησαν να απωθηθεί η φάλαινα πίσω στη θάλασσα. Δύο ώρες μετά, η ίδια φάλαινα ξεβράστηκε στην παραλία για δεύτερη φορά, περίπου 500 μέτρα από την πρώτη τοποθεσία.

Οι αξιωματούχοι του DMCR πίστευαν ότι η φάλαινα μπορεί να ήταν άρρωστη καθώς και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα ισχυρά κύματα. Ένας κτηνίατρος στάλθηκε στην παραλία και η φάλαινα, η οποία αργότερα αναγνωρίστηκε ως φάλαινα πιλότος με κοντό πτερύγιο, μεταφέρθηκε πίσω στο Κέντρο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων για θεραπεία πριν απελευθερωθεί πίσω στη θάλασσα.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.