Το Dugong βρέθηκε νεκρό, με σημάδια ότι κυνηγήθηκε για τους κυνόδοντές του, στο Surat Thani

Surat Thani -

Ένα dugong βρέθηκε νεκρό με το στόμα του δεμένο με σχοινί και κυνόδοντες κομμένους σε μια παραλία στην περιοχή Chaiyaκ.γ.

Ο Κυβερνήτης του Surat Thani Witchawut Jintoe και ο επικεφαλής του γραφείου αλιείας Chaiya κ. Sanae Rattanasamnieang χθες (4 Δεκεμβρίουth) πήγε στην παραλία Naai Amphoe στην υποπεριφέρεια Takrob.

Ο κ. Sanae είπε στο Phuket Express «Το νεκρό dugong είναι περίπου 15 έως 20 ετών. Έχει μήκος περίπου δύο μέτρα και ζυγίζει περίπου 200 κιλά. Πιστεύεται ότι το dugong πέθανε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν την εύρεση».

«Το στόμα του ήταν δεμένο με σχοινί και στο σώμα του βρέθηκαν τραύματα από πιθανά μαχαίρια. Οι κυνόδοντες του κόπηκαν. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κυνόδοντες του είναι ιεροί και τους χρησιμοποιούν για να φτιάξουν φυλαχτό. Διενεργείται νεκροψία-νεκροτομή για να βρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου του», εξήγησε ο κ. Σανάε.

Ο κυβερνήτης Witchawut είπε: «Αυτή είναι η δεύτερη σκούπα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε δύο μήνες στο Surat Thani. Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη φύση και το περιβάλλον καθώς το dugong είναι ένα προστατευμένο άγριο ζώο που κινδυνεύει να εξαφανιστεί».

«Εάν αποδειχτεί ότι αυτό το νεκρό dugong κυνηγιέται από ανθρώπους, αυτοί οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα», σημείωσε ο κυβερνήτης Witchawut.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.