Χρόνια πολλά αύριο 5 Δεκεμβρίου

Εθνική -

Αύριο (5 Δεκεμβρίου) είναι τα γενέθλια του αείμνηστου, μεγάλου βασιλιά Bhumibol Adulyadej, η οποία έχει οριστεί ως Ημέρα του Πατέρα στην Ταϊλάνδη εδώ και δεκαετίες.

Παρά το θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 2016, η 5η Δεκεμβρίου εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανάμνηση των γενεθλίων του Μεγάλου Βασιλιά Bhumibol και εξακολουθεί να είναι ημέρα εορτασμού και επίσημη αργία για τους Ταϊλανδούς.

Όντας ο πατέρας του σημερινού βασιλιά, Maha Vajiralongkorn, και ο συμβολικός πατέρας πολλών Ταϊλανδών, τα γενέθλια του βασιλιά Bhumibol στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζονται κάθε χρόνο ως η γιορτή του πατέρα σε εθνικό επίπεδο.

Η περίσταση προσφέρει στους Ταϊλανδούς την ευκαιρία να επισκέπτονται και να αποδίδουν σεβασμό στους πατέρες τους συχνά δίνοντάς τους ένα λουλούδι κάννας γνωστό στα ταϊλανδικά ως dok phuttha raksa. Οι άνθρωποι φορούν επίσης κίτρινα πουκάμισα, το χρώμα που αντιπροσωπεύει τη Δευτέρα, τα γενέθλια του βασιλιά, για να τιμήσουν τον αείμνηστο βασιλιά και να εκφράσουν ευγνωμοσύνη για το έργο της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της επτά δεκαετίας βασιλείας του, ο βασιλιάς Bhumibol είχε αποτρέψει πολλές εθνικές καταστροφές μέσω της ευφυΐας, του σθένους και της συμπόνιας του από τη βασιλική του στέψη το 1949. Εκατοντάδες βασιλικά του έργα και η φιλοσοφία της αυτάρκειας του, η οποία έχει εγκωμιαστεί παγκοσμίως, συνεχίζουν να βελτιώνονται Η ζωή των Ταϊλανδών μέχρι σήμερα.

Η ομάδα του Pattaya News είναι ευγνώμων για τα έργα του και ελπίζουμε ότι αύριο θα είναι μια καταπληκτική μέρα για κάθε πατέρα και τις οικογένειές τους στη χώρα.

Κυβερνητικά γραφεία όπως το Μεταναστευτικό θα κλείσουν. ΔΕΝ είναι ημέρα απαγόρευσης πωλήσεων αλκοόλ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.