Το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τη μετατροπή της κάνναβης σε παράνομο ναρκωτικό και πάλι, ομάδες υπέρ της κάνναβης θα πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση

Ταϊλάνδη-

Το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Wissanu Krea-ngam, θα συναντηθεί στην Μπανγκόκ την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, για να συζητήσει προτάσεις που έγιναν από αντιπάλους της νομιμοποίησης της κάνναβης για να γίνει το φυτό παράνομο ναρκωτικό για άλλη μια φορά στην κατηγορία 5.

Η κάνναβη αποποινικοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, αλλά οι αντίπαλοι της αποποινικοποίησης καθυστερούν συνεχώς τους τελικούς νόμους για το φυτό και εξετάζουν πολλαπλές διαδρομές για να προσπαθήσουν να απαγορεύσουν ξανά το φυτό εντελώς. Η τελευταία τους τακτική είναι να συναντηθούν απευθείας με το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών για να προσπαθήσουν να τους πείσουν ότι το φυτό αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και να το καταστήσουν παράνομο ναρκωτικό για άλλη μια φορά.

Εάν οι αντίπαλοι της νομιμοποίησης του φυτού επιτύχουν, θα μπορούσαν αμέσως να δουν την κατοχή, τις πωλήσεις και την καλλιέργεια να γίνονται παράνομες για άλλη μια φορά στην Ταϊλάνδη και να κλείσουν περίπου χιλιάδες νέα ιατρεία και να επηρεάσουν εκατομμύρια Ταϊλανδούς που τώρα καλλιεργούν και καλλιεργούν το φυτό στο σπίτι και ασχολούνται με νέα επιχειρηματικές ευκαιρίες, θέτοντας δυνητικά σε κίνδυνο δίωξης από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Οι πολέμιοι της νομιμοποίησης αναφέρουν τον κίνδυνο για τη νεολαία, την ευρεία ψυχαγωγική χρήση όταν η αποποινικοποίηση προοριζόταν μόνο για ιατρική χρήση και θρησκευτικούς λόγους, μεταξύ άλλων, ως λόγους για την εκ νέου απαγόρευση της κάνναβης στην Ταϊλάνδη. Ισχυρίζονται ότι δεν είναι πολιτικό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αντίπαλοι αντιτάχθηκαν ανοιχτά στον ηγέτη του Μπουμτζαϊτάι, Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ και την αυξανόμενη επιρροή του πριν από τις γενικές εκλογές του επόμενου έτους. Ο Anutin ήταν ο πρωταρχικός πρωταθλητής της αποποινικοποίησης της κάνναβης στην Ταϊλάνδη για την τόνωση της οικονομίας.

Ο Prasitthichai Nunual, εκπρόσωπος του Λαϊκού Δικτύου για τη Νομοθεσία για την Κάνναβη στην Ταϊλάνδη είπε στον Τύπο ότι οι υποστηρικτές της μαριχουάνας και της κάνναβης θα είναι παρόντες στην ακρόαση για να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί δυνατά και καθαρά. Σύμφωνα με τον Prasitthichai, εάν το εργοστάσιο γίνει ξανά παράνομο θα μπορούσε να προκαλέσει χάος, βάζοντας εκατομμύρια σε οικονομικά και νομικά προβλήματα.

Ο Prasitthichai πρότεινε αντ 'αυτού οι αντίπαλοι και οι υποστηρικτές της μαριχουάνας να βρουν μια μέση λύση που να ωφελεί καλύτερα όλες τις πλευρές και να εγκρίνουν τους νόμους για την κάνναβη που πρόκειται να επανεξεταστούν από το Κοινοβούλιο στις 7 Δεκεμβρίου, οι οποίοι θα παρέχουν πρόσθετη προστασία και κανονισμούς για το φυτό, ειδικά σχετικά με ανησυχίες κατάχρησης από νεολαία.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Δημόσιας Υγείας και υποστηρικτής της μαριχουάνας Anutin Charnvirakul δήλωσε στον Τύπο ότι δεν ανησυχούσε για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ότι είχε καταστήσει σαφές στον Wissanu τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε το φυτό ξανά ναρκωτικό σε εκατομμύρια. των Ταϊλανδών. Ο Anutin έλεγε συνεχώς ότι η οπισθοδρόμηση στην κάνναβη απλά δεν είναι πλέον επιλογή.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι οι αναλυτές αναμένουν ευρέως το διοικητικό συμβούλιο να μην λάβει απόφαση για το φυτό και να αναβληθεί στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, στο οποίο το επόμενο βήμα και μάχη για την κάνναβη θα είναι το νομοσχέδιο στη Βουλή τον Δεκέμβριο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.