Η σορός του δασκάλου της Ταϊλάνδης που σκοτώθηκε σε αταξία το Halloween στη Σεούλ φτάνει στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Η σορός μιας 27χρονης δασκάλας από την Ταϊλάνδη που πέθανε στη συντριβή Itaewon στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το περασμένο Halloween έφτασε στη γενέτειρά της στην επαρχία Phetchabun.

Η καθηγήτρια κορεατικής γλώσσας κα Natthicha Makaew, γνωστή ως «Δάσκαλος Bambam», ήταν ένα από τα 156 νεκρά θύματα που πέθαναν στο Χάλογουιν ταραχή στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ το περασμένο Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Ο Δάσκαλος Bambam είναι υπήκοος Ταϊλάνδης που γεννήθηκε στην περιοχή Lok Sam του Phetchabun. Αφού αποφοίτησε με πτυχίο στην κορεατική γλώσσα από το Πανεπιστήμιο Maha Sarakham, η δασκάλα Bambam άφησε την πατρίδα της για να σπουδάσει ένα εξάμηνο μάθημα στα Κορεάτικα στο Πανεπιστήμιο Sogang της Σεούλ για να λάβει πιστοποιητικό για τη διδασκαλία της γλώσσας στην Ταϊλάνδη.

Η σορός της έφτασε στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi στις 4.30 π.μ. σήμερα, 5 Νοεμβρίου. Μεταφέρθηκε στη μητέρα της, την 64χρονη κυρία Na Makaew, στο Phetchaboon για κηδεία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Σύμφωνα με την πρεσβεία, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα εκταμιεύσει 20 εκατομμύρια γουόν (532,000 μπατ) ως αποζημίωση σε κάθε οικογένεια και άλλα 15 εκατομμύρια (400,000 μπατ) για μεταφορικά και άλλα έξοδα.

Η οικογένεια της δασκάλας Bambam δικαιούται επίσης μια άλλη αποζημίωση - 50,000 μπατ για την κηδεία της και 15,500 μπατ από τη σύνταξη γήρατος - σύμφωνα με τον νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης της Ταϊλάνδης, είπε στην οικογένειά της ένας υπάλληλος εργασίας της Ταϊλάνδης.

Αυτό ήρθε ως μεγάλη ανακούφιση καθώς η οικογένεια μόλις ετοιμαζόταν να δανειστεί 400,000 μπατ για να καλύψει όλα τα έξοδα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/