Το έργο Andaman Health and Wellness Center κερδίζει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο στις 11 Οκτωβρίου 2022 έδωσε το πράσινο φως στην ίδρυση του Κέντρου Υγείας και Ευεξίας Andaman, μετά από πρόταση του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας.

Το έργο περιλαμβάνει προϋπολογισμό άνω των 5.1 δισεκατομμυρίων μπατ και θα εκτελεστεί για πέντε χρόνια, από το 2023 έως το 2027, από το Πανεπιστήμιο Prince of Songkla, στην Πανεπιστημιούπολη του Πουκέτ.

Στοχεύει στη δημιουργία προσωπικού στην επιστήμη της υγείας, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, ιατρικούς τεχνικούς και εναλλακτικούς γιατρούς. Το Κέντρο Υγείας και Ευεξίας Andaman θα είναι ένα μέρος για έρευνα και ανάπτυξη για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στην επαρχιακή ομάδα Andaman.

Το έργο θα μειώσει το ιατρικό κόστος για τη θεραπεία περίπλοκων ασθενειών για τους ανθρώπους στις επαρχίες Ανταμάν. Θα δημιουργήσει επίσης εμπιστοσύνη στους ξένους τουρίστες που ταξιδεύουν κατά μήκος της ακτής Andaman και σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης. Ένας άλλος στόχος είναι η απόκτηση μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος από τον τουρισμό υγείας.

Το Andaman Health and Wellness Center θα περιλαμβάνει τρία ιδρύματα, συγκεκριμένα το International Health and Science College, με 212.5 εκατομμύρια μπατ, το Songklanagarind Hospital Phuket Campus, με 4.7 δισεκατομμύρια μπατ και το Διεθνές Κέντρο Ευεξίας, με 141.5 εκατομμύρια μπατ.

Το Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης στις 13 Δεκεμβρίου 2021 για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του έργου Andaman Health and Wellness Centre και στην αναβάθμιση του τουρισμού υγείας, καθώς και στην ανάπτυξη του Πουκέτ ως μια πόλη τουρισμού υγείας παγκόσμιας κλάσης.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.