Στη μνήμη της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας Βασιλιά Bhumibol Adulyadej The Great, 13 Οκτωβρίου 2022

Εθνική -

Αυτή την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί την επέτειο έξι ετών από τον θάνατο του βασιλιά Bhumibol Adulyadej (Rama IX) ο οποίος πέθανε ειρηνικά το 2016.

Η ημέρα αναγνωρίζεται επίσης ως εθνική εορτή για το κοινό της Ταϊλάνδης να αποτίει φόρο τιμής και να θυμάται την κληρονομιά του στα 70 χρόνια της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας.

Την ημέρα αυτή, οι Ταϊλανδοί φορούσαν κίτρινα πουκάμισα ως τρόπο σεβασμού. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επαρχιακές οργανώσεις οργάνωσαν ως επί το πλείστον δραστηριότητες για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο βασιλιά σε εθνικό επίπεδο.

Ως επίσημη αργία, τα κυβερνητικά γραφεία και οι τράπεζες είναι κλειστά την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων μετανάστευσης. Δεν υπάρχει απαγόρευση αλκοόλ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.