Η Ταϊλάνδη απέχει από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την καταδίκη της προσάρτησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία

ΦΩΤΟ: REUTERS/David 'Dee' Delgado

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις 35 χώρες από τις 193 που απείχαν από την ψηφοφορία για την καταδίκη της προσάρτησης από τη Ρωσία τεσσάρων μερικώς κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 12 Οκτωβρίου.

143 χώρες από τις 193 αποφάσισαν να καταδικάσουν τη ρωσική προσάρτηση, λέγοντας ότι ήταν μια παράνομη ενέργεια, ενώ μόνο τέσσερις κομητείες που ήταν η Συρία, η Νικαράγουα, η Βόρεια Κορέα και η Λευκορωσία καταψήφισαν το ψήφισμα.

Η Ταϊλάνδη ήταν μία από τις 35 χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Λάος, το Πακιστάν, το Βιετνάμ κ.λπ., που απείχαν από την ψηφοφορία. Μετά την ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε και τις 143 χώρες που ψήφισαν την επιβεβαίωσή τους στο Twitter του για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Το ψήφισμα απέρριψε την προσπάθεια της Ρωσίας να προσαρτήσει το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, ενώ καλούσε τη Ρωσία να ακυρώσει την απόφασή της και να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης:

«Η Ταϊλάνδη επέλεξε να απόσχει από την ψηφοφορία για το ψήφισμα επειδή λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά ασταθή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και κατάσταση, και έτσι περιθωριοποιεί την ευκαιρία της διπλωματίας κρίσης να επιφέρει μια ειρηνική και πρακτική επίλυση της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων που μπορεί να ωθήσει την κόσμος στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου και της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης».

Η πλήρης δήλωση από την Ταϊλάνδη και η απόφασή τους είναι παρακάτω:

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.