Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, από μαζικούς πυροβολισμούς στο κέντρο παιδικής μέριμνας στο Nong Bua Lamphu σήμερα το απόγευμα, ο δράστης φέρεται να αυτοκτονεί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Nong Bua Lamphu –

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, φέρεται να σκοτώθηκαν σε μαζικό πυροβολισμό σε κέντρο παιδικής μέριμνας στην περιοχή Uthai Sawan της επαρχίας Nong Bua Lamphu το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν πρώην αστυνομικός που τράπηκε αμέσως σε φυγή μετά τον πυροβολισμό γύρω στη 1:00. Ωστόσο, αργότερα αυτοκτόνησε σε ένα σπίτι αφού σκότωσε τη γυναίκα του και το τρίχρονο παιδί του.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων στον μαζικό πυροβολισμό είναι ακόμη υπό επίσημη επιβεβαίωση, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 36 άτομα μέχρι την ώρα του Τύπου, συμπεριλαμβανομένων 12 ενηλίκων και 24 παιδιών, τα περισσότερα περίπου δύο ετών. Περίπου 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οκτώ εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με τα τοπικά νοσοκομεία να ζητούν βοήθεια με αιμοδοσίες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο δράστης, του οποίου το όνομα αργότερα αποκαλύφθηκε ως Panya Kamrap, ήταν πρώην αστυνομικός που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του αφού προηγουμένως είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή με παράνομα ναρκωτικά και μια φορά φέρεται να συνελήφθη για κατοχή ποσού της μεθαμφεταμίνης.

Από σήμερα το απόγευμα, ο αρχηγός της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Νταμρονγκσάκ Κιτιπράπας, πετάει επειγόντως στην επαρχία για να εξετάσει και να διερευνήσει την υπόθεση. Τα αίτια ή τα κίνητρα πίσω από τους μαζικούς πυροβολισμούς διερευνώνται. Οι αρχές ζήτησαν επίσης από τους ανθρώπους να μην κοινοποιούν βίντεο ή φωτογραφίες από τον πυροβολισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σεβασμό προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 6:30.

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Nong Bua Lamphu την Παρασκευή για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul διέταξε τους επαρχιακούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας να παράσχουν βοήθεια και βοήθεια στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.