Η θητεία του Πραγιούτ ως πρωθυπουργός δεν υπερβαίνει ακόμη το όριο των 8 ετών, σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ταϊλάνδης την Παρασκευή

Εθνική -

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αποφάσισε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ότι η θητεία του πρωθυπουργού του στρατηγού Prayut Chan-O'Cha δεν έχει φτάσει ακόμη στο όριο της θητείας της, με βάση το ισχύον σύνταγμα που τέθηκε σε ισχύ το 2017.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία σήμερα το απόγευμα, οι συνταγματικοί δικαστές έκριναν ότι η θητεία του ως πρωθυπουργού είχε ξεκινήσει στις 6 Απριλίου 2017 ή όταν τέθηκε σε ισχύ το ισχύον σύνταγμα.

Αυτό σημαίνει ότι ο στρατηγός Prayut θα επιστρέψει στη θέση του ως Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αμέσως μετά την προσωρινή αναστολή του κατά τη διάρκεια της εξέτασης του δικαστηρίου και θα του επιτραπεί νόμιμα να παραμείνει στη θέση μέχρι το 2025, σύμφωνα με τη νόμιμη λήξη της θητείας του Συντάγματος του 2017.

Ο Prayut και το Υπουργικό Συμβούλιο μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το τέλος της θητείας των Βουλών στις 23 Μαρτίου 2023 και θα μπορούν επίσης να είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στις επερχόμενες γενικές εκλογές.

Εικόνα

Εν τω μεταξύ, δύο διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα στο BTS Siam Skywalk και στη διασταύρωση Ratchaprasong της Μπανγκόκ για να αντιταχθούν στην απόφαση του δικαστηρίου και να εκδιώξουν τον Prayut από την πρωθυπουργική του έδρα.

Περισσότεροι διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις το βράδυ. Σε κοντινή απόσταση εθεάθη ομάδα τροχαίας. Η κατάσταση παραμένει ειρηνική από την ώρα του Τύπου.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/