Η Ταϊλάνδη θα μειώσει το επίπεδο επιτήρησης του Covid-19 σε μεταδοτικές ασθένειες που πρέπει να παρακολουθούνται, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου τη μείωση της επιτήρησης του Covid-19 από επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια σε μεταδοτική ασθένεια που πρέπει να παρακολουθείται, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisaranakul δήλωσε ότι η μείωση του επιπέδου οφείλεται στα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας στη χώρα καθώς και σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία κατά του ιού φτάνει επίσης στους αναμενόμενους αριθμούς όπως έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Με την προσαρμογή ως παρακολουθούμενη μεταδοτική ασθένεια, θα συνταχθούν και θα εφαρμοστούν αρκετές πρακτικές οδηγίες τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα. Η πρώτη εξέταση του σχεδίου από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα είναι ξεκάθαρη: Θα εφαρμοστούν κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του νόμου, του γενικού συστήματος διαχείρισης, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής επικοινωνίας. Ο στόχος είναι οι άνθρωποι να ζουν με τον Covid-19 με ασφάλεια και κανονικά μετά την περίοδο μετά την πανδημία. Όλα αυτά θα εξεταστούν στη γενική συνέλευση της CCSA στις 23 Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο Traisulee.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.