Άνδρας επιβλήθηκε πρόστιμο 1,000 μπατ για πώληση κάνναβης στην οδό Bangla

Πατόνγκ –

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας επιβλήθηκε πρόστιμο 1,000 μπατ αφού συνελήφθη στην Πατόνγκ επειδή πούλησε κάνναβη χωρίς την κατάλληλη άδεια στην οδό Bangla.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Patong, συνταγματάρχης Sujin Nilabodee, είχε διατάξει έρευνα αφού ενημερώθηκαν από ενδιαφερόμενους πολίτες ότι πολλοί άνθρωποι φέρεται να πουλούσαν κάνναβη στην οδό Bangla χωρίς άδεια.

Η αστυνομία της Πατόνγκ ανέφερε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που ταυτοποιήθηκε μόνο με το μικρό του όνομα, κ. Kittipong, 25 ετών. Του κατασχέθηκαν αποξηραμένη κάνναβη και τσιγάρα κάνναβης. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πατόνγκ και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη πώληση κάνναβης στο κοινό. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 1,000 μπατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο ήταν τεχνικά επειδή δεν είχε γενική άδεια για την πώληση προϊόντων στο δρόμο, όχι ειδικά για την κάνναβη, καθώς η κάνναβη βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη επί του παρόντος σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το TPN σημειώνει ότι οι νόμοι για την κάνναβη γενικά βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση κενού, προκαλώντας μεγάλη σύγχυση τόσο στο κοινό όσο και στις αρχές επιβολής του νόμου. Στην πραγματικότητα, με τους τελικούς νόμους σχετικά με την κάνναβη να αναστέλλονται επί του παρόντος από πολιτική συζήτηση μεταξύ αντιτιθέμενων μερών, η δυνατότητα να λάβετε νόμιμα άδεια για την πώληση κάνναβης είναι αμφισβητήσιμη, σύμφωνα με ορισμένους νομικούς εμπειρογνώμονες στην Ταϊλάνδη.

Η ιδιωτική χρήση και η κατανάλωση είναι νόμιμη από την αποποινικοποίηση της κάνναβης στις 9 Ιουνίου, αλλά οι πολέμιοι της αποποινικοποίησης θέλουν η μαριχουάνα να γίνει και πάλι ναρκωτικό και να απαγορευτεί, επικαλούμενοι ανησυχίες για την υγεία και λέγοντας ότι είναι αδύνατο να σταματήσει η ψυχαγωγική χρήση εκτός εάν το ναρκωτικό γίνει ναρκωτικό για άλλη μια φορά. Πολλοί υποστηρίζουν την αυστηρή ιατρική χρήση, αλλά δεν υποστηρίζουν κανενός είδους ψυχαγωγική χρήση.

Για περισσότερα σχετικά με τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από την κάνναβη στην Ταϊλάνδη, κάντε κλικ εδώ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.