Αυξάνονται οι κυρώσεις στην Ταϊλάνδη για τροχαίες παραβάσεις από τις 5 Σεπτεμβρίου

ΦΩΤΟ: มุมข่าวพัทยา

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη τροποποίησε επιτέλους τον αρχαϊκό, διαβόητο νόμο περί χερσαίας κυκλοφορίας με νέες κυρώσεις για υπερβολική ταχύτητα ή παράλειψη στάσης σε διαβάσεις πεζών που κάνουν πεζοπορία από 1,000 μπατ σε 4,000, με ισχύ την επόμενη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου.

Την ανακοίνωση του τροποποιημένου νόμου περί χερσαίας κυκλοφορίας έκανε η Πολ. Ο στρατηγός Damrongsak Kittiprapat, αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας και διευθυντής του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας, χθες, 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος τόνισε τις αλλαγές ως εξής:

  • Οι οδηγοί που είναι ένοχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους και/ή πρόστιμο 5,000-20,000 μπατ. Εάν οι οδηγοί επαναλάβουν το ίδιο παράπτωμα εντός δύο ετών, οι ποινές θα αυξηθούν σε πρόστιμο 50,000-100,000 μπατ και δύο χρόνια φυλάκιση. Επίσης, οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες θα λαμβάνουν πάντα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης από το δικαστήριο.
  • Τα πρόστιμα για παραβάτες του οδικού νόμου, όπως η οδήγηση με ταχύτητα, το άλμα στα κόκκινα φανάρια ή η μη στάση σε διαβάσεις πεζών, θα αυξηθούν από 1,000 μπατ το πολύ σε 4,000 μπατ το πολύ.
  • Τα πρόστιμα για οδήγηση προς τα πίσω, στάθμευση σε απαγορευμένες περιοχές και μη χρήση κράνους θα αυξηθούν από 500 μπατ σε 2,000 μπατ.
  • Οι οδηγοί που καταδικάζονται για οδήγηση χωρίς σεβασμό στην ασφάλεια και τη ζωή των άλλων θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους ή/και πρόστιμο 5,000-20,000 μπατ. Οι ισχύουσες ποινές είναι τρεις μήνες φυλάκιση και/ή πρόστιμο 2,000-10,000 μπατ.

Επιπλέον, οι κυρώσεις για τους αγώνες δρόμου, τους διοργανωτές αγώνων δρόμου και τους χειριστές καταστημάτων τροποποιήσεων ποδηλάτων έχουν επίσης προσαρμοστεί ως εξής:

  • Οι μοτοσυκλετιστές που συγκεντρώνονται με περισσότερα από πέντε άτομα θεωρούνται ότι επιχειρούν να αγωνιστούν παράνομα με μοτοσικλέτες, εάν εμπίπτουν σε μία από τις τρεις προϋποθέσεις: 1. έχουν προκαθορισμένο ραντεβού για τον αγώνα 2. κατέχουν παράνομα τροποποιημένη μοτοσυκλέτα 3. δείξουν πρόθεση να αγωνιστούν. Οι κυρώσεις για τους δρομείς δρόμου είναι φυλάκιση έως τρεις μήνες ή/και πρόστιμο 5,000-10,000 μπατ.
  • Οι διοργανωτές αγώνων δρόμου θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών ή/και πρόστιμο 10,000-20,000 μπατ.
  • Οι χειριστές καταστημάτων τροποποιήσεων ποδηλάτων θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών μηνών ή/και πρόστιμο 5,000-10,000 μπατ.

Ο τροποποιημένος νόμος περί χερσαίας κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.