Χαρακτηριστικό: Ένας τουριστικός οδηγός για μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Πουκέτ για επισκέπτες που δεν έχουν πάει πριν από την πανδημία Covid-19

Πουκέτ -

Το Πουκέτ βρίσκεται σε απομόνωση για περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που η πανδημία Covid-19 έπληξε για πρώτη φορά την Ταϊλάνδη τον Ιανουάριο του 2020. Λόγω της ξαφνικής έλλειψης τουριστών, το μικρό, ζωντανό και ανθεκτικό στους τουρίστες νησί έπεσε και έπεσε σκληρά για χρόνια ως επιχειρήσεις έκλεισαν, οι εργαζόμενοι εκτοπίστηκαν και κάποιοι έφυγαν από το νησί αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Ωστόσο, το φως άναψε ξανά στο νησί με την επιστροφή των τουριστών αφού η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να καταργήσει όλους τους δυσμενείς κανονισμούς Covid-19. Το πάσο της Ταϊλάνδης έχει φύγει, το Test & Go έχει επίσης φύγει οριστικά και τώρα το Πουκέτ επιστρέφει στη ζωή και πάλι με σημαντικά περισσότερους τουρίστες.

Έτσι, αν δεν βρίσκεστε στο νησί αυτή τη στιγμή και σκέφτεστε αν θα έρθετε στο Πουκέτ ή όχι, τα μέσα TPN εδώ κάλυψαν μερικές από τις αλλαγές και ενημερώσεις σε διάφορα μέρη του νησιού που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και να κάνουν την τελική σας απόφαση ευκολότερη . Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

1. Η κάνναβη αποποινικοποιήθηκε φέτος στην Ταϊλάνδη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη νομικά. Η άδεια είναι για ιδιωτική αυτοχρήση αλλά όχι για δημόσιο κάπνισμα. Πριν η κάνναβη ήταν κάπως συνηθισμένη, ειδικά στην Πατόνγκ, αλλά παρόλα αυτά παράνομη και ακριβή. Τώρα μπορείτε να το βρείτε να πουλάει προς το παρόν νόμιμα σε πολλά διάσημα μέρη, όπως στην πόλη του Πουκέτ, αγορές του Σαββατοκύριακου και περιπάτους σε φθηνότερες τιμές. Οι τελικοί νόμοι για την κάνναβη συζητούνται ακόμη από την κυβέρνηση.

2. Η διάσημη περιοχή για τους ξένους επισκέπτες που είναι η Bangla Road στην Πατόνγκ ξαναζωντανεύει μετά την κρίση του Covid. Ωστόσο, σε αντίθεση με πριν, υπάρχουν ακόμα λιγότεροι τουρίστες από πριν. Μερικά μπαρ και χώροι διασκέδασης ήταν ακόμη κλειστά. Ορισμένοι υπεύθυνοι χώρων διασκέδασης δεν κατάφεραν να επιβιώσουν πριν από τη χαλάρωση.

3. Το διάσημο ταϊλανδέζικο μποξ Soi Ta-iad έχει λιγότερους ξένους τουρίστες που ήρθαν να μάθουν ταϊλανδέζικη πυγμαχία από ό,τι πριν από τον Covid-19 με πολλά γυμναστήρια πυγμαχίας να είναι οριστικά κλειστά

4. Ορισμένοι ξενώνες και ξενοδοχεία στο Πουκέτ είναι οριστικά κλειστά λόγω οικονομικών προβλημάτων καθώς υπήρχαν ελάχιστοι ξένοι τουρίστες κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να επιβιώσουν πριν από τη χαλάρωση.

5. Το πολυκατάστημα Central Patong που είχε ανοίξει πριν από τρία χρόνια έχει κλείσει προσωρινά από πέρυσι. Δηλώνουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι πελάτες τους είναι αλλοδαποί. Ωστόσο αυτόν τον μήνα μόλις ανακοίνωσαν ότι το πολυκατάστημα θα ανοίξει ξανά τον επόμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, ένα νέο πολυκατάστημα Robinson έχει κατασκευαστεί στο Thalang. Μόλις άνοιξε ξανά την περασμένη εβδομάδα.

6. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα έργα οδοποιίας στο Πουκέτ. Ο πολυπροτεινόμενος και συζητημένος σιδηρόδρομος του Πουκέτ από τα βόρεια προς τα νότια του νησιού έχει επίσημα διακοπεί για αυτό που οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκαλούν αναθεώρηση προϋπολογισμού έργου.

Αυτή θα πρέπει να είναι μια γρήγορη περιγραφή ορισμένων από τις πιο σημαντικές αλλαγές και ενημερώσεις που έχουν συμβεί στο Πουκέτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι ζωές στο νησί προχωρούν πλέον με υψηλές ταχύτητες με την επιστροφή των τουριστών και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Παρόλο που κάποιες από τις επιχειρήσεις, δυστυχώς, αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων, οι νέες γεμάτες χρώματα και φρεσκάδα φυτρώνουν και είναι εξίσου καλές. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Πουκέτ με καλούς και κακούς τρόπους, και ο μόνος τρόπος για να το μάθετε είναι σίγουρα να έρθετε και να το δείτε μόνοι σας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφειτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.