Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Μητέρας και Χρόνια Πολλά στη Βασίλισσα Μητέρα από το The Pattaya News/TPN National

Εθνική -

Στην Ταϊλάνδη, η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου για τον εορτασμό των γενεθλίων της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Sirikit, της Μητέρας όλων των Ταϊλανδών.

Γεννημένη στις 12 Αυγούστου 1932, η μαμά Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara ήταν η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Nakhatra Mongkol Kitiyakara και της μαμάς Luang Bua Snidwongse. Φέτος συμπληρώνει τα 90ά της γενέθλια.

Για να γιορτάσουν την Ημέρα της Μητέρας στην Ταϊλάνδη, οι Ταϊλανδοί θα φορέσουν το μπλε, το χρώμα της Βασίλισσας Μητέρας. Οι δημόσιοι χώροι και τα κυβερνητικά γραφεία θα διακοσμήσουν τους χώρους τους με εθνικές σημαίες, την προσωπική σημαία της Βασίλισσας Μητέρας και το πορτρέτο της Βασίλισσας Μητέρας.

Οργανωμένη από κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα πραγματοποιηθεί τελετή ελεημοσύνης το πρωί, ακολουθούμενη από τελετή αφής των κεριών και εκθέσεις πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των οικογενειών, τα παιδιά προσφέρουν παραδοσιακά στις μητέρες τους λουλούδια γιασεμιού που συμβολίζουν τη μητρότητα και την άνευ όρων αγάπη. Τα περισσότερα σχολεία θα φιλοξενήσουν μια τελετή για την Ημέρα της Μητέρας για να τιμήσουν οι μαθητές τους και να ευχαριστήσουν τις αγαπημένες τους μητέρες.

Η Ημέρα της Μητέρας είναι επίσης μια περίοδος οικογενειακής επανένωσης, καθώς πολλές οικογένειες της Ταϊλάνδης θα συγκεντρωθούν και θα πάρουν τις μητέρες τους για δείπνο, καθώς και για να καλύψουν τη διαφορά και να απολαύσουν το χρόνο τους μαζί.

Ζήτω η Βασίλισσα Μητέρα και η Γιορτή της Μητέρας από το προσωπικό του The Pattaya News/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.