Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στην ψυχαγωγία διαμαρτύρονται για φερόμενους παράνομους αλλοδαπούς εργάτες στο Πουκέτ

Πουκέτ -

  Εκπρόσωπος εργαζομένων στον χώρο της ψυχαγωγίας κατέθεσε επιστολή στους αρμόδιους αξιωματούχους για να καταστείλει τους φερόμενους παράνομους αλλοδαπούς εργάτες.

Ο κ. Prompiriya Thamuppatam, 37 ετών, πήγε στο γραφείο Damrongtham Center Phuket (γραφεία του Διαμεσολαβητή) με μια επιστολή στις 5 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα.

Ο κ. Prampiriya δήλωσε μέσω της επιστολής, «Υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί που χρησιμοποιούν τουριστικές βίζες και εργάζονται σε χώρους διασκέδασης στο Πουκέτ ως DJ, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ρεσεψιονίστ, σερβιτόροι, σερβιτόρες, μπάρμαν και μάνατζερ μπαρ. Δεν έχουν άδειες εργασίας. Πολλοί από αυτούς έχουν παραμείνει για πολλά χρόνια, αλλά κανένας αξιωματικός δεν έχει ελέγξει αυτά τα θέματα. Οι εργαζόμενοι στην Ταϊλάνδη έχουν επηρεαστεί από αυτό, καθώς πολλοί από εμάς είμαστε άνεργοι και οι πιθανές θέσεις εργασίας καλύπτονται από αλλοδαπούς. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους νομίμως απασχολούμενους, φορολογούμενους αλλοδαπούς εργάτες, αλλά έχουμε προβλήματα με τους παράνομους εργάτες που παίρνουν τις απαραίτητες θέσεις εργασίας από υπηκόους Ταϊλάνδης».

Ο Διευθυντής του Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας του Πουκέτ κ. Pichit Singthongkam είπε στο Phuket Express, «Θα αναφέρουμε αυτά τα ζητήματα στους αρμόδιους αξιωματικούς για έρευνα».

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.