Επιτροπή Ελέγχου Προϊόντων Καπνού που προτείνει σχέδιο κανονισμού για την εισαγωγή και την πώληση τσιγάρων που περιέχουν ουσίες μαριχουάνας

Μπανγκόκ -

Η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Προϊόντων Καπνού σχεδιάζει να εκπονήσει νόμο για την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων και τσιγάρων που περιέχουν ουσίες κάνναβης και κάνναβης.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε στο Associated Press σήμερα, 22 Ιουλίου, ότι η επιτροπή ακολούθησε την εντολή του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha να σχεδιάσει υπουργικούς κανονισμούς για να καλύψει την απαγόρευση στους κατασκευαστές και εισαγωγείς προϊόντων καπνού να πωλούν προϊόντα καπνού ως τσιγάρα που περιέχουν κάνναβη, κάνναβη, CBD και THC στην Ταϊλάνδη.

«Αυτό στοχεύει στον έλεγχο της ακατάλληλης χρήσης μαριχουάνας, η οποία είναι επίσης σύμφωνη με την πολιτική για την ιατρική μαριχουάνα που δεν υποστηρίζει ψυχαγωγικούς σκοπούς», δήλωσε ο Anutin.

Ερωτηθείς εάν η απαγόρευση της μαριχουάνας στα τσιγάρα θα περιλαμβάνει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ο Υπουργός δήλωσε ότι ήδη απαγορεύεται καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων απαγορεύεται να εισάγονται και να πωλούνται στο Βασίλειο.

Και πρόσθεσε: «Η πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας δεν είναι να κάνει κατάχρηση των φυτών για ψυχαγωγικούς σκοπούς – μόνο για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς. Προηγουμένως, δύο παρόμοια προσχέδια του Κόμματος Bhumjaithai είχαν επίσης παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο και συζητούνται από τον επίτροπο».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.