Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο επίσημο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη

Πουκέτ, Ταϊλάνδη -

Ένας 27χρονος Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ επιβεβαιώθηκε ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Δρ. Opas Karnkawinpong Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων (DDC), σήμερα το απόγευμα (21 Ιουλίουst) δήλωσαν ότι ειδοποιήθηκαν από ένα νοσοκομείο στο Πουκέτ ότι βρήκαν ένα ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Η ομάδα ελέγχου της νόσου ερευνά την υπόθεση από τις 18 Ιουλίου.

Ο άνδρας ασθενής είναι Νιγηριανός, 27 ετών, που έφτασε πρόσφατα από τη Νιγηρία. Άρχισε να έχει συμπτώματα μια εβδομάδα πριν με πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, πρησμένους λεμφαδένες και κόκκινο εξάνθημα που ξεκινούσε από τα γεννητικά του όργανα μέχρι το πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια.

Επιβεβαιώθηκε από τον Δρ. Opas και το DDC σήμερα το απόγευμα ότι ο ανώνυμος ασθενής είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη. Η ομάδα ελέγχου της νόσου στο Πουκέτ παρακολουθεί τις στενές επαφές του ασθενούς. Η ακριβής τρέχουσα θέση του ασθενούς δεν ήταν αμέσως σαφής.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις κυκλοφορήσουν. Ο Δρ. Όπας ζήτησε από το κοινό να ηρεμήσει αυτή την ώρα και να μην πανικοβληθεί, δηλώνοντας ότι το DDC έχει την κατάσταση υπό έλεγχο.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.