ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου στο Πουκέτ επιθεωρούν την εταιρεία έκδοσης βίζας που φέρεται να εξαπάτησε πολλούς αλλοδαπούς, ιδιοκτήτες που δεν ήταν παρόντες

Πουκέτ -

Η αστυνομία του Πουκέτ και οι αξιωματικοί μετανάστευσης επιθεώρησαν μια εταιρεία έκδοσης βίζας στο Koh Kaew και το Wichit, στο Mueang Phuket που κατηγορήθηκε από πολλούς αλλοδαπούς για υποτιθέμενη απάτη.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Πολλά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι ξένοι στο Πουκέτ φέρεται να έχουν εξαπατηθεί από μια υπηρεσία έκδοσης βίζας.

Οι αξιωματικοί πήγαν σε ένα σπίτι χθες το απόγευμα, 29 Ιουνίου 2022, σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Koh Kaew και σε ένα εμπορικό κτίριο στο Soi Thep Anusorn Wichit. Και οι δύο είχαν ανοίξει προηγουμένως ως η ίδια εταιρεία έκδοσης βίζας αλλά διαφορετικά υποκαταστήματα. Δεν βρέθηκε κανένας και στα δύο μέρη και οι επιχειρήσεις φάνηκαν κλειστές.

Κάτοικοι στο Soi Thep Anusorn είπαν στην αστυνομία ότι η εταιρεία είχε ανοίξει και λειτουργεί μόνο για περίπου τρεις μήνες, αν και η αστυνομία είπε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία ήταν εγγεγραμμένη το 2014. Στις 27 Ιουνίουth Υπήρχαν περίπου τέσσερις αλλοδαποί που ήρθαν στην υπηρεσία έκδοσης βίζας και χτύπησαν την πόρτα προσπαθώντας να κάνουν κάποιον να τους μιλήσει, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε για αυτούς. Μετά την αποχώρηση των αλλοδαπών, μια Ταϊλανδή μέσα στην εταιρεία βγήκε έξω και απομακρύνθηκε γρήγορα με ένα μηχανάκι, χωρίς να επιστρέψει.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Πουκέτ, συνταγματάρχης Sarawut Chooprasit, δήλωσε στο Phuket Express, «Η εταιρεία εγγράφηκε το 2014 με τρεις Ταϊλανδούς και έναν αλλοδαπό ως μετόχους».

«Έχουμε ήδη εντοπίσει τους εξέχοντες ιδιοκτήτες της εταιρείας. Καλούνται για ανάκριση. Εάν δεν παρουσιαστούν οικειοθελώς στην αστυνομία, θα εκδώσουμε κλήσεις. Αν δεν απαντήσουν στην κλήση θα εκδώσουμε εντάλματα σύλληψης για απάτη» κατέληξε ο αρχηγός της αστυνομίας.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.