Δεκάδες αλλοδαποί στο Πουκέτ φέρεται να εξαπατήθηκαν από την υπηρεσία έκδοσης βίζας, η αστυνομία ερευνά

Πουκέτ -

  Πολλά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι περίπου 100 αλλοδαποί στο Πουκέτ φέρεται να έχουν εξαπατηθεί από μια υπηρεσία έκδοσης βίζας.

σελίδα στο Facebook'Help Crime Victim Clubδημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ένας πράκτορας έκδοσης βίζας στο Πουκέτ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του αφού έλαβε χρήματα και διαβατήρια από αλλοδαπούς για να παρατείνει τις βίζες τους στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων. Ως αποτέλεσμα, πολλές επηρεαζόμενες βίζες αλλοδαπών βρίσκονται πλέον σε καθεστώς υπερημερίας. Η αστυνομία της πόλης του Πουκέτ πιστεύει επίσης ότι ορισμένα θύματα δεν εμφανίστηκαν από φόβο για το καθεστώς βίζας τους και υπολόγισε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε περίπου 100 άτομα.

Πολλοί από αυτούς που επλήγησαν είναι άτομα που είχαν χρησιμοποιήσει τακτικά αυτόν τον συγκεκριμένο πράκτορα στο παρελθόν για να επεκτείνουν τις βίζες και τα γραμματόσημα τους καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ήταν «κολλημένοι» στην Ταϊλάνδη κατά την περίοδο του Covid-19. Ωστόσο, πρόσφατα ο συγκεκριμένος πράκτορας άφησε πολλούς ανθρώπους χωρίς βίζα και διαβατήριο έως και τρεις μήνες και δεν ανταποκρίνεται στους πελάτες, με αποτέλεσμα δεκάδες αλλοδαποί υπήκοοι να υποβάλλουν αναφορές στην αστυνομία και να ζητούν βοήθεια από τις αντίστοιχες πρεσβείες τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Sarawut Chooprasit είπε στο Phuket Express, «Μερικοί αλλοδαποί μας έχουν αναφέρει για αυτό το υποτιθέμενο περιστατικό. Τώρα συλλέγουμε στοιχεία και επικοινωνούμε με το Γραφείο Μετανάστευσης ως συνεργάτη μας σε αυτήν την κατάσταση».

Ο Επικεφαλής Μετανάστευσης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Tanet Sukchai, είπε στο Phuket Express, «Όποιοι αλλοδαποί επηρεάστηκαν και έλαβαν παράταση της θεώρησης ως αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί αυτή η υπηρεσία έκδοσης βίζας ή η υπόθεση. Θα βοηθήσουμε και όσοι εξαπατήθηκαν από αυτόν τον πράκτορα δεν θα λογοδοτήσουν ούτε θα υποστούν κυρώσεις ή τιμωρίες για την τρέχουσα κατάσταση βίζας τους. Τυχόν παράπονα μπορούν να αναφέρονται στα τηλέφωνα 0864077763 και 076221905 Εξωτ. 10.”

Το όνομα του πράκτορα της έκδοσης βίζας αποκρύπτεται από το The Phuket Express εν αναμονή της πλήρους έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Πουκέτ, ωστόσο, έχει αναρτηθεί από το Help Crime Victim Club, όπως φαίνεται στον παραπάνω σύνδεσμο, οι δηλώσεις και οι ισχυρισμοί του οποίου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία με το Immigration για βοήθεια σχετικά με αυτό το ζήτημα παρέχονται παρακάτω.

 

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.