Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αυστηροποιεί ορισμένους κανόνες για την κάνναβη, ειδικά για ανηλίκους

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες σχετικά με την πρόσφατα αποποινικοποιημένη κάνναβη από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, ειδικά για ανηλίκους.

Η εντολή, η οποία θα γίνει επίσημη όταν εκτυπωθεί στη Βασιλική Εφημερίδα, υπογράφηκε από τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul και έχει στόχο να επιλύσει ορισμένες ανησυχίες του κοινού σχετικά με πιθανή κατάχρηση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους από ανηλίκους και νέους.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, τα άτομα κάτω των είκοσι ετών δεν θα επιτρέπεται να καταναλώνουν ή να κατέχουν φυτά κάνναβης χωρίς ιατρική άδεια από γιατρό.

Η διάταξη περιορίζει επίσης τη χρήση κάνναβης για έγκυες γυναίκες.

Αυτό ακολουθεί τη διαταγή του Κυβερνήτη της Μπανγκόκ να γίνουν τα σχολεία ζώνες χωρίς κάνναβη, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται προϊόντα κάνναβης στις σχολικές πανεπιστημιουπόλεις της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ.

Επιπλέον, ο καπνός από τη μαριχουάνα μπορεί να χρεωθεί σύμφωνα με τους νόμους περί δημόσιας όχλησης, οι οποίοι ουσιαστικά απαγορεύουν το δημόσιο κάπνισμα του φυτού.

Τέλος, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζητά επίσης από τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν κάνναβη στα τρόφιμα να επισημαίνουν με σαφήνεια αυτό το γεγονός εκ των προτέρων, ειδικά για άτομα που μπορεί να έχουν αλλεργίες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.