ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο του Πουκέτ σχετικά με ένα νεογέννητο μωρό που φέρεται να υπέστη κάταγμα στο χέρι ενώ ήταν υπό τη φροντίδα τους

Πουκέτ -

Το νοσοκομείο Vachira Phuket σήμερα (8 Ιουνίου) αποκάλυψε την πιθανότητα πώς ένα μωρό δύο εβδομάδων που εμπλέκεται σε μια viral ιστορία στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης έχει σπάσει το χέρι της.

Πρώτον, η προηγούμενη ιστορία μας:

Μια 30χρονη μητέρα κατέθεσε αναφορά στην αστυνομία αφού ένα νοσοκομείο στην πόλη του Πουκέτ την ενημέρωσε αργότερα ότι το μόλις δύο εβδομάδων κοριτσάκι της φέρεται να υπέστη κάταγμα στο χέρι.

Τώρα για την ενημέρωση μαςέφαγε:

Μια συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Vachira Phuket στην πόλη του Πουκέτ σήμερα το πρωί (8 Ιουνίουth) και επικεφαλής του ήταν ο διευθυντής του νοσοκομείου Vachira Phuket, γιατρός Weerasak Lorthongkam και οι γονείς του κοριτσιού.

Οι γονείς είχαν ζητήσει προηγουμένως να δουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για το πότε το κορίτσι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ο Δρ Weerasak δήλωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού καθώς οι κάμερες CCTV δεν καταγράφουν ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποιούνται για λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο γιατρός Weerasak είπε: «Το μωρό ήταν σε φυσιολογική κατάσταση μετά τη γέννησή του. Στις 9:00 της 5ης Ιουνίουth, το ιατρικό προσωπικό ζύγισε το μωρό σε μια μηχανή ζύγισης. Το μωρό μπόρεσε να κινήσει τα χέρια και τα πόδια του αυτή τη στιγμή».

«Στις 10:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας, το προσωπικό έλεγξε το οξυγόνο και τον σφυγμό του μωρού. Το μωρό κλωτσούσε και τσακιζόταν. Το μωρό ήταν καλυμμένο με ένα υφασμάτινο περιτύλιγμα (το οποίο τύλιξε τα χέρια, το σώμα και τα πόδια της).»

Το πρωί της 7ης Ιουνίουth, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν κούνησε το αριστερό της χέρι. Δεν βρέθηκαν μώλωπες ή τραύματα στο χέρι της. Υποβλήθηκε σε ακτινογραφία πριν διαπιστωθεί ότι υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι».

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι το μωρό είχε σπάσει το χέρι της αφού καλύφθηκε στις 5 Ιουνίουth. Ωστόσο, συνεχίζουμε ακόμα την έρευνά μας για άλλες πιθανότητες, ενώ παρέχουμε την καλύτερη θεραπεία για το μωρό». Ο γιατρός Weerasak κατέληξε.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.