Οι μολύνσεις από τον Covid-19 θα μπορούσαν να φτάσουν τις δέκα χιλιάδες μέσα σε 5 ημέρες αφότου ανοίξουν ξανά οι χώροι διασκέδασης, εκτιμά ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

ΦΩΤΟ: Facebook 'Like Anutin'

Εθνική -

  Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε ότι ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά σε δέκα χιλιάδες μέσα σε 3-5 ημέρες αφότου άνοιξαν νόμιμα οι χώροι διασκέδασης σε μεγάλο μέρος της Ταϊλάνδης την 1η Ιουνίου.

Ο Υπουργός είπε στο Associated Press χθες, 2 Ιουνίου, ότι ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε αρχικά την κατάσταση μετά την επαναλειτουργία του χώρου και παραδέχτηκε ότι ανησυχούσε επειδή κάθε χώρος είχε υψηλό κίνδυνο καθώς ήταν δυνατά και οι άνθρωποι έπρεπε να μιλήσουν πιο δυνατά. Μερικοί μπορεί να αφαιρέσουν τις μάσκες τους και να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον για να μιλήσουν, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των λοιμώξεων. Ο υπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι παραβίαζαν τους κανόνες του Covid-19, όπως ο χορός και η κοινή χρήση ποτηριών και μπουκαλιών.

Περισσότεροι από 300 χώροι ψυχαγωγίας στην Μπανγκόκ είχαν ζητήσει άδεια να ανοίξουν και κάθε μέρος είχε πλήρη μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες για τη Δημόσια Υγεία, ισχυρίστηκε η βιομηχανία ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης.

Το TPN σημειώνει ότι οι χώροι ήταν, στην πραγματικότητα, ανοιχτοί ως "εστιατόρια" για μήνες με μικτές τήρηση κανόνων και επιβολή, ακόμη και όταν τα κρούσματα Covid-19 έχουν μειωθεί σε εθνικό επίπεδο

Ο Anutin προέτρεψε τους πελάτες να ολοκληρώσουν έναν τρίτο και τέταρτο εμβολιασμό για τον Covid-19 πριν πάνε στα μπαρ, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης ήταν νέος και υγιής. «Αν κάποιος δεν εμβολιαζόταν, δεν θα μπορούσε να πάει σε τέτοιους χώρους. Θεωρήθηκε παράνομο. Έτσι, κάθε χώρος πρέπει να ελέγχει και να παρακολουθεί προσεκτικά τους πελάτες του. Θα εξετάσουμε την αυστηρή επιβολή για τους χώρους που θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες είναι εμβολιασμένοι και ενισχυμένοι». Αυτός πρόσθεσε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα επαναλάβει εντατικά μέτρα μετά τη διαπίστωση λοιμώξεων, ο Υπουργός είπε ότι εάν οι πλήρως εμβολιασμένοι μολυνθούν με ασυμπτωματικά έως ήπια συμπτώματα, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοαπομόνωση και να πάρουν κάψουλες Favipiravir ή Kariyat. Μερικοί χρειάστηκαν μόνο 3-4 ημέρες για να αναρρώσουν.

Είπε επίσης ότι η Δημόσια Υγεία θα παρακολουθεί στενά και θα αξιολογεί την κατάσταση των χώρων νυχτερινής διασκέδασης που θα επαναλειτουργήσουν για 3-5 ημέρες. Αν υπήρχαν περισσότερες από δέκα χιλιάδες μολύνσεις που θα ήταν σύμφωνες με την εκτίμηση του Υπουργείου, τότε θα εξέταζαν περισσότερα μέτρα.

«Πρέπει να φροντίσουμε τους κρίσιμους ασθενείς και τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εάν οι ημερήσιοι αριθμοί μόλυνσης δεν αυξάνονταν, τότε τίποτα δεν θα άλλαζε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να παρέχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, έχουμε ήδη διαθέσει 140 εκατομμύρια δόσεις, οπότε δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό», κατέληξε ο Anutin.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/