Το διάταγμα έκτακτης ανάγκης δεν έρχεται σε αντίθεση με κανένα συνταγματικό νόμο, λέει το Ταϊλανδικό Δικαστήριο

Εθνική -

Το Συνταγματικό Δικαστήριο ψήφισε ότι το «Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης» δεν είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.

Η ψηφοφορία ακολούθησε ένσταση από τον ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας Piyarat "Toto" Chongthep, ο οποίος ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει εάν το άρθρο 9 παράγραφος 2 και το άρθρο 11 παράγραφος 6 του διατάγματος έκτακτης ανάγκης δεν συνάδουν με το άρθρο 32 του Συντάγματος.

Στη συνέχεια, το Συνταγματικό Δικαστήριο συνεδρίασε την Τετάρτη 1 Ιουνίου για να συζητήσει το θέμα. Το Δικαστήριο, με πλειοψηφία 8 προς 1, έκρινε ότι το άρθρο 9, που απαγόρευε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, και το άρθρο 11, που εξουσιοδοτούσε τον Πρωθυπουργό να διατάξει επειγόντως την απαγόρευση οποιασδήποτε ενέργειας που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια του κράτους ή του λαού κατά περίπτωση, δεν είναι αντίθετες με το άρθρο 26 του Συντάγματος.

Το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2020 και μόλις πρόσφατα παρατάθηκε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους παρά τη σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι το διάταγμα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για τον έλεγχο του Covid-19, ωστόσο, οι επικριτές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιείται για να σταματήσει πιθανές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις υπέρ της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αρνείται αυτόν τον ισχυρισμό.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/