Κόκκινες σημαίες υψώθηκαν σε πολλές παραλίες του Πουκέτ μετά από προειδοποίηση για ισχυρά κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν

Πουκέτ -

Πολλές παραλίες στο Πουκέτ έχουν σηκώσει κόκκινες σημαίες για να προειδοποιήσουν τους τουρίστες να μην κολυμπούν γύρω από τις περιοχές μετά την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης για ισχυρά κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν, ενώ τα μικρά σκάφη συμβουλεύτηκαν να παραμείνουν στην ακτή μέχρι τις 30 Μαΐου.

Αξιωματικοί του Πουκέτ από αρμόδιους φορείς άρχισαν να επιθεωρούν αρκετά δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως την παραλία Patong, την παραλία Surin, την παραλία Nai Harn, την παραλία Kata και την παραλία Karon, και προειδοποιούν τους τουρίστες να μην κολυμπούν στη θάλασσα λόγω του τρέχοντος ισχυρού ανέμου και των κυμάτων. Οι αρχές έβαλαν επίσης κόκκινες σημαίες για να απαγορεύσουν στους τουρίστες να κολυμπήσουν στο νερό.

Αυτό ακολούθησε την ανακοίνωση του Μετεωρολογικού Τμήματος της Ταϊλάνδης, που ανέφερε ότι στη Θάλασσα Ανταμάν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι λόγω του ισχυρού νοτιοδυτικού μουσώνα που επικρατεί στη Θάλασσα Ανταμάν, στις νότιες επαρχίες και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Αυτό είχε επίσης ως αποτέλεσμα ισχυρά κύματα που δημιουργούνται από τον άνεμο που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2-3 μέτρα ύψος στη Θάλασσα Ανταμάν και υψηλότερα από 3 μέτρα σε περιοχές με καταιγίδες.

Από σήμερα δεν εθεάθησαν τουρίστες να κολυμπούν στο νερό σε πολλές δημοφιλείς παραλίες και μόνο ναυαγοσώστες βρίσκονταν σε πολλά σημεία ελέγχου.

Ζήτησαν επίσης από τους τουρίστες να ακολουθήσουν τις οδηγίες τους, τονίζοντας ότι οι «κόκκινες σημαίες» που τοποθετήθηκαν στην παραλία χαρακτηρίστηκαν ως πολύ επικίνδυνα σημεία με πιθανότητα κυμάτων και δίνες που θα μπορούσαν να είναι απειλητικές για τη ζωή. Οι «κίτρινες-κόκκινες σημαίες» επισημάνθηκαν ως μέρη όπου επιτρέπεται στους τουρίστες να κολυμπούν στη θάλασσα αλλά υπό την στενή επίβλεψη των ναυαγοσωστών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.