Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης θα προτείνει «Ενδημικά Sandboxes» αρχικά σε τρία τουριστικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Πουκέτ, για να επιτραπεί το νόμιμο άνοιγμα των χώρων διασκέδασης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να προτείνει αυτό που αποκαλεί «Ενδημικά Sandboxes» σε τρία τουριστικά νησιά, συγκεκριμένα το Koh Samui, το Koh Chang και το Phuket, και να επιτρέψει το νόμιμο άνοιγμα των χώρων νυχτερινής διασκέδασης σε αυτές τις περιοχές.

Σημειωτέον, ωστόσο, η Pattaya και η Μπανγκόκ μένουν εκτός της αρχικής πρότασης παρά την εκτεταμένη βιομηχανία νυχτερινής ζωής τους, καθώς οι αξιωματούχοι της Δημόσιας Υγείας αρχικά θέλουν να περιορίσουν τα νόμιμα επαναλειτουργία σε νησιά που ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακολουθούνται πιο εύκολα.

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Kiattiphum Wongrajit δήλωσε σήμερα, 12 Μαΐου, ότι το σχέδιο θα προταθεί αρχικά στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) για να εξεταστεί ως αρχικό σχέδιο δράσης για την προσέγγιση της «ενδημικής» περιόδου στην Ταϊλάνδη και μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, επαναλειτουργεί νόμιμα η νυχτερινή ζωή, η οποία έχει κλείσει περίπου από τον Απρίλιο του 2021. Επί του παρόντος, η βιομηχανία του μπαρ και της νυχτερινής διασκέδασης λειτουργεί, στα χαρτιά ούτως ή άλλως, ως «μετατρεπόμενα εστιατόρια» με διάφορους περιορισμούς και κανόνες.

Το Sandbox θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεγαλύτερη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένα μέρη και χώρους. Ένα από αυτά ήταν η επιστροφή των χώρων διασκέδασης που θα μπορούσαν να ξανανοίξουν κάτω από κάποιους περιορισμούς που δεν εξηγήθηκαν συγκεκριμένα. Περιορισμοί κατά την επίσκεψη Τα δημόσια πάρκα και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ήταν επίσης χαλαρά για να βοηθήσουν σταδιακά τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στην κανονική τους καθημερινή ζωή.

Στην επικείμενη γενική συνέλευση της CCSA στις 20 Μαΐου, η επιτροπή έχει προγραμματιστεί να συζητήσει την αναπροσαρμογή της εγγραφής του «Thailand Pass» και το άνοιγμα εκ νέου των χώρων ψυχαγωγίας σε περαιτέρω βήματα, σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση του Βοηθού Εκπροσώπου Τύπου της CCSA Apisamai Srirangsan.

Η απόφαση, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Covid-19, την τάση νέων μολύνσεων και τη συνεργασία των ανθρώπων στην Ταϊλάνδη, πρόσθεσε.

Όσο για τις εντολές μάσκας, που είναι δημοφιλές ερώτημα από ξένους τουρίστες, δεν φαίνεται να πάνε πουθενά σύντομα. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.