Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για επίμονες βροχοπτώσεις και μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις στην Ταϊλάνδη, ειδικά στο νότο, λόγω του τροπικού κυκλώνα «Asani»

Εθνική -

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης προειδοποίησε για έναν τροπικό κυκλώνα «Asani» στον κόλπο της Βεγγάλης, στην Ινδία, που μπορεί να οδηγήσει σε επίμονες βροχοπτώσεις με μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις πάνω από την Ταϊλάνδη, ειδικά στο νότο.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η σφοδρή κυκλωνική καταιγίδα «Asani» σημειώθηκε πάνω από τις ακτές της κεντρικής Ινδίας την Τρίτη, 10 Μαΐου, στις 4:00 π.μ. με γεωγραφικό πλάτος 14.7 μοίρες βόρεια και γεωγραφικό μήκος 84.3 μοίρες ανατολικά. Με τον μέγιστο παρατεταμένο άνεμο της να είναι περίπου 90 χλμ./ώρα, η καταιγίδα κινείται δυτικά-βορειοδυτικά με ταχύτητα περίπου 14 χλμ./ώρα. για να φτάσει στην κεντρική Ινδία στις 10 και 11 Μαΐου.

Αν και η καταιγίδα δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στην Ταϊλάνδη, θα ενισχύσει τον άνεμο που επικρατεί σε όλη τη χώρα, τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Θάλασσα Ανταμάν. Έχει ως αποτέλεσμα επίμονες βροχοπτώσεις με μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις στη χώρα, ενώ στα νότια σημειώνονται πολύ έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένα σημεία.

Εν τω μεταξύ, ο άνεμος στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο γίνεται πιο αδύναμος, με αποτέλεσμα τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν να είναι περίπου 1-2 μέτρα ύψος, περίπου 1 μέτρο στον Κόλπο και περίπου 2 μέτρα σε καταιγίδες.

Όλα τα πλοία θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και τα μικρά σκάφη θα πρέπει να μένουν μακριά από τον ωκεανό κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Οι άνθρωποι στο Νότο θα πρέπει να προσέχουν από τις σοβαρές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.