85 μωρά θαλάσσιες χελώνες εκκολάπτονται και βγαίνουν στη θάλασσα στα βόρεια του Πουκέτ

Phang Nga -

  Ογδόντα πέντε μωρά πράσινες θαλάσσιες χελώνες έχουν εκκολαφθεί με επιτυχία και κατευθύνθηκαν στο σπίτι τους στην Ταϊλάνδη Mueang District, Phang Nga χθες το βράδυ (5 Μαΐουth).

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Khao Lampi–Hat Thai Mueang Phang Nga, κ. Prarob Plangngam, είπε στο Phuket Express για την επιτυχημένη εκκόλαψη σήμερα το πρωί, 6 Μαΐου 2022.

«Αυτή είναι η τέταρτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας φέτος σε μια παραλία στην περιοχή Mueang της Ταϊλάνδης στο Phang Nga. Χθες το βράδυ στις 9:00 μ.μ., 85 μωρά πράσινες θαλάσσιες χελώνες εκκολάφθηκαν αφού η μητέρα τους γέννησε 106 αυγά στην παραλία πριν από δύο μήνες, στις 14 Μαρτίου.th. Τα μωρά χελωνάκια χρειάστηκαν 52 ημέρες για να εκκολαφθούν. Όλοι επέστρεψαν στο σπίτι τους στη θάλασσα». Εξήγησε ο κ. Prarob.

Μερικές από τις χελώνες θα παρακολουθούνται από θαλάσσιους αξιωματούχους για την ασφάλειά τους, πρόσθεσε ο Prarob, ο οποίος ήταν επίσης στην ευχάριστη θέση να είδε τη θαλάσσια ζωή να επιστρέφει τα τελευταία χρόνια σε Phangnga και Phuket, εν μέρει λόγω των περιορισμών Covid-19 που κλείνουν τις παραλίες και τα σύνορα για παρατεταμένες περιόδους χρονικός.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.